Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROSVJED ZA KRISTIANA 'Za njegovo ubojstvo je najodgovorniji Plenković, da je imao imućnog oca, nikada ne bi bio u zatvoru'

PROSVJED ZA KRISTIANA 'Za njegovo ubojstvo je najodgovorniji Plenković, da je imao imućnog oca, nikada ne bi bio u zatvoru'

Prosvjednici su se okupili u 10 sati

Pred Županijskim sudom u Splitu organiziran je prosvjed kao podrška obitelji Kristiana Vukasovića, 18-godišnjeg mladića s posebnim potrebama koji je umro nakon strahota koje je proživio u zatvoru na Bilicama. 

- Tražimo postupak, tražimo zaštitu prava Kristiana Vukasovića i tražimo jednakost pred zakonom za sve državljane RH. Kristian Vukasović je ubijen jer je umro od posljedica premlaćivanja, od pokušaja samoubojstva, od očaja na koji se nitko nije obazirao. Ne može biti propust kad nešto traje toliko dugo vremena, kada nešto toliko traje onda je to ubojstvo s predumišljajem - kazala je Gordana Šprajc.

Ona smatra da je ubojstvo najodgovorniji premijer Plenković. 

- On je postavio ministra koji je jedan od najomraženijih ministara od RH i njih dvoje su najodgovorniji za ovo ubojstvo, a nakon toga odgovorni su svi koji su umiješani u ovaj postupak, od suca do državnog tužitelja, odvjetnika i policije jer su znali da se radi o djetetu s posebnim potrebama. Mislim da bi odvjetnik koji bi trebao štititi prava Kristiana Vukasovića trebao podnijeti kaznenu prijavu i zatražiti istragu ovog slučaja. Da je imao imućnog oca, Kristian nikada ne bi bio u zatvoru - dodala je Šprajc.



Vaša reakcija na temu