Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PROVEDENA OVRHA NA BRAČU Svpetrvs hoteli ušli u bivši vatrogasni dom

PROVEDENA OVRHA NA BRAČU Svpetrvs hoteli ušli u bivši vatrogasni dom

Realizacija iz drugog pokušaja

Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela, izvijestio nas je kako je jutros provedena ovrha i kako su Svpetrvs hoteli ušli u bivši vatrogasni dom i boćarsko igralište. Ovrha je realizirana iz drugog pokušaja. Prije tri tjedna ovrha nije provedena jer sudski vještak geodet nije mogao identificirati objekte koji su predmet ovrhe pa je na prijedlog odvjetnika Alajbega sud angažirao i vještaka građevinske struke. Alajbeg kaže kako danas nije bilo nekih većih problema. 

'Svpetrvs hoteli ušli su u svoje vlasništvo po izvršnim sudskim odlukama sedam godina nakon što su donesene pravomoćne presude u ovom slučaju. Boćarima je ponuđeno da po popularnim cijenama ostanu na boćarskom igralištu, ali je predsjednik kluba to odbio', kazao nam je Alajbeg. 

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković kazala nam je kako poštuju odluku o deložaciji, ali i da su pokrenuli niz pravnih postupaka. Ne odustaju od toga da vrate i dom i boćalište. 

Grad Supetar je od suda zatražio odgodu današnje ovrhe pa su odbijeni na što su uložili žalbu, podnijeli su i tužbu zbog nedopuštenosti ovrhe, što ne odgađa njenu provedbu, a podnijete su i dvije predstavke saborskom Odboru za pravosuđe…

'Neka se provjeri zbog čega Županijsko državno odvjetništvo nije štitilo javni interes i imovinu u vlasništvu Republike Hrvatske. Želimo da pomognu u rješavanju ovog problema. Ne vidimo problem da se ova tema temeljito ispita i donesu zaključci radi dugoročnog rješenja ili dogovora. 

Od Županijskog državnog odvjetništva, kao zakonskog zastupnika RH, zatražili smo da podnesu prijedlog radi brisanja pogrešnog upisa Svpetrvs hotela temeljem presude Visokog upravnog suda', objavila je Marković.

Vaša reakcija na temu