Provjerite što Pametno predlaže u programu za Trstenik, Bačvice i Blatine-Škrape

Provjerite što Pametno predlaže u programu za Trstenik, Bačvice i Blatine-Škrape

Ističu kako im je važan ravnomjeran razvoj grada, u svim njegovim dijelovima

Iz stranke Pametno poručuju da u svom programu za ovogodišnje kotarske izbore, kao i svom općenitom djelovanju, konstantno naglašavaju koliko im je važan ravnomjeran razvoj cijelog grada, u svim njegovim dijelovima. 

- Split ne može živjeti u samo jednom kotaru ili nekoliko njih već sugrađani zaslužuju visoku razinu kvalitete života u svakom kotaru, od saniranih ulica i nogostupa, zelenih površina, vlastitih vrtića, škola i školskih dvorana do bogatog društvenog života - poručili su iz Pametno i predstavili liste i programe za tri važna, susjedna, splitska kotara: Trstenik, Bačvice i Blatine – Škrape.


Na Trsteniku će lista broj 3, na kojoj su Josipa Prosinečki, Duje Jakovčević, Pave Pilić, Luka Volarević, Vanja Perković, Dino Bruža i Natalia Tafra Bazina, inzistirati na izgradnji pothodnika pored crkve, uređenju javnih zelenih površina za djecu i kotarska druženja, novim klackalicama i ljuljačkama na dječjem igralištu. Borit će se za zelene otoke i veći broj kontejnera u kotaru, rješavanje problema parkinga, nogostup u Bračkoj ulici i rasvjetu na balotaškom igralištu. Svoj rad već su započeli prošlotjednom akcijom postavljanja mini knjižnica u ulazima u tri zgrade, u suradnji sa 'Čitaj knjigu' – posudi, pročitaj i vrati knjigu susjedima. 


U kotaru Bačvice Pametno ima listu broj 2 koju čine: Katja Borzić, Jasna Talić, Marko Sardelić, Ivana Ferić, Tonka Kovačić, Danica Šimenc i Goran Škugor. Oni će se boriti za prometnu i komunalnu uređenost kotara, za uvođenje bolje prometne signalizacije koja će ulice učiniti sigurnijima i protočnijima, za postavljanje zelenih otoka. Inzistirat će na pristupu i uređenosti plaža u kotaru, popraviti pločnike, napraviti rukohvate i nove stepenice i urediti park Lazarica – zalagati se za izgradnju pješčanog otoka i igrališta za djecu. 


Na susjednim Blatinama – Škrapama, Miroslav Letica i njegova ekipa: Linda Trbojević, Nada Radostić, Igor Čikotić, Teo Radostić, Nera Perišić Letica i Ana Bakota, nose Pametno listu broj 3. Oni će, najavljuju, raditi na tome da im kotar bude čist, sa zelenim otocima i većim brojem kontejnera. Potaknut će druženje i društvene aktivnosti sugrađana u kotaru, riješiti problem s parkingom, inzistirati na pronalaženju novih rješenja za parkiranje vozila i izradi  parkinga za motocikle. 

- Reci za svoj kotar, reci gušte, potrebe, želje! Recikliraj za svoj kotar! To su važne poruke kojima se Pametno obraća svojim sugrađanima jer vjerujemo kako oni sami najbolje znaju što im treba u kojem kotaru, što ih veseli i koliko je važno pravilno odvajati otpad. Sve to kako se ne bi dogodio novi Karepovac i kako bi Split konačno došao na razinu razvijenih europskih gradova - zaključuju iz Pametno. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14