Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prvi mališani stigli u Ružmarin: Završena dogradnja i rekonstrukcija vrtića na Trsteniku

Prvi mališani stigli u Ružmarin: Završena dogradnja i rekonstrukcija vrtića na Trsteniku

Investicija je vrijedna 21 milijun kuna

U novi, dograđeni objekt Dječjeg vrtića Ružmarin na Trsteniku jutros su stigli prvi splitski mališani. Sedam novih odgojnih skupina, od kojih su četiri jasličke, dvije vrtićke i jedna skupina za djecu s teškoćama u razvoju otvorile su jutros svoja vrata djeci koja su na prošlim upisima ostala ispod crte, a na novim upisima kapacitet će se potpuno popuniti.

Ukupno je izgrađeno 2411 metara kvadratnih bruto površine na četiri nove etaže. U podrumu je smještena centralna kuhinja ustanove Cvit Mediterana, kapaciteta 1000 obroka dnevno. U prizemlju i na prvom katu nalaze se prostorije za jasličke i vrtićke skupine, a na trećem katu su uredske prostorije za Upravu vrtića i stručne službe. Električna energija zamijenjena je plinom kao energetski učinkovitijom i ekonomičnijom opcijom. 

U dogradnju i opremanje čitavog novog objekta i rekonstrukciju postojećeg Grad Split uložio je 21 milijun kuna, radovi su trajali godinu dana, a izvela ih je tvrtka Tromont, uz stručni nadzor tvrtke Raster d.o.o. i vodstvo Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima i Službe za društvene djelatnosti Grada Splita.

- Ovo je prvi izgrađeni vrtićki objekt u Splitu nakon više desetljeća. Na to sam iznimno ponosan, na svaki novi kvadrat naših škola i vrtića koje smo izgradili u ove četiri godine, svaku novu učionicu i vrtićku prostoriju. Iznad svega, posebnu pažnju posvetio sam podizanju kvalitete života naše djece, vjerujem da se to danas vidi u škologradnjama na Kamen Šinama, Pujankama, Mejašima, Brdima, Centru za autizam, novom vrtiću na Kili, ovdje na Trsteniku, kao i u svakom drugom kvartu na dječjim i sportskim igralištima - rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji se prilikom današnjeg posjeta Ružmarinu zahvalio upravi vrtića na čelu s ravnateljicom Rossanom Bosnić, predsjednici Upravnog vijeća Juliji Budimir Bekan te svim odgajateljicama ovog vrtića koje su unatoč tome što su im se radovi godinu dana izvodili praktički 'u kući', neometano provodile svoje programe i čuvale splitske mališane.

Vaša reakcija na temu