Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Puljak i Čogelja zajedno položili cvijeće ispred ulaza u tvrđavu Gripe

Puljak i Čogelja zajedno položili cvijeće ispred ulaza u tvrđavu Gripe

Obilježava se Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima predstavnici Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske položili su cvijeće ispred ulaza tvrđave na Gripama. 

U spomen na sve žrtve nedemokratskih, državnih režima 20. stoljeća ondje su zajednički vijenac položili gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik župana Stipe Čogelja.

- Cijela Europa danas se prisjeća žrtava svih totalitarnih režima 20. stoljeća; nacizma, fašizma i komunizma. Takva zla se više ne smiju dogoditi, a na nama je obveza da gradimo svoju slobodu i budućnost. Uvijek valja istaknuti da je suvremena Republika Hrvatska utemeljena na pobjedama nad fašizmima koji su nam prijetili u Drugom svjetskom ratu i u Domovinskom ratu. Također, naše misli su danas i s ukrajinskim narodom koji se bori protiv agresije jednog totalitarnog režima - poručio je gradonačelnik Puljak.

Današnjem događaju, među ostalima, nazočili su i predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet, zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić, gradski vijećnici, te predstavnici stradalničkih udruga, kao i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Vaša reakcija na temu