Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PULJAK I IVOŠEVIĆ NE REAGIRAJU Bespravno se  koriste atraktivni prostori u Vili Dalmaciji

PULJAK I IVOŠEVIĆ NE REAGIRAJU Bespravno se koriste atraktivni prostori u Vili Dalmaciji

BATT je srušio i povijesni staklenik

SDP-ov gradski vijećnik, Davor Matijević, rekao je kako je Grad Split, točnije Andro Krstulović Opara, potpisao ugovor o korištenju objekta Baraka u kompleksu Vila Dalmacija s Ronilačko-ekološkim klubom HVIDRA  9.srpnja 2019 godine na rok od 1 godine i to bez ikakve najamnine ili naknade. 

- Opara 3.rujna 2020.godine je potpisao ugovor o dodjeli objekata Staklenik, Ekonomija i Plažni objekt u Vili Dalmaciji Udruzi veterana specijalne policije BATT također na godinu dana i također bez ikakve najamnine ili naknade. Zakon ne poznaje mogućnost dodjele prostora bez ikakve naknade i to na godinu dana tako da ovi ugovori nemaju nikakav pravni temelj. Moralno gledajući, do ovog nije smjelo nikad ni doći jer su besplatno dodijeljene prostorije na izuzetno atraktivnoj lokaciji - kaže Matijević.

Po isteku ugovora, dodao je, udruge su nastavile koristiti prostorije bespravno o čemu su obaviješteni pisanim putem gradonačelnik Puljak te njegov zamjenik Ivošević

- Prema mojim saznanjima tadašnji predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan Tomislav Tukić je 15.11. uputio službeni dopis kojim je obavijestio Puljka i Ivoševića da su udrugama istekli ugovori i da ih koriste bespravno te je zatražio žurni sastanak. Prošlo je 5 mjeseci, a Grad ne da nije poduzeo nikakve korake da bi regulirao ovo pitanje i da bi se deložirale udruge nego im nisu uputile niti jedan službeni dopis kako bi zatražili da same napuste prostorije - rekao je Matijević.

U međuvremenu je, napominje, Udruga veterana specijalne policije BATT srušila povijesni staklenik koji je dobila na korištenje te sagradila betonski objekt na tom mjestu za što nisu dobili suglasnost konzervatora, niti ikakve dozvole,ali su dobili suglasnost Marija Negotića ,tadašnjeg voditelja Odsjeka u Službi za gospodarenjem gradskom imovinom te budućeg pročelnika Službe za društvene djelatnosti kojeg je odabrao Ivica Puljak. 

- Mario Negotić u svom dopisu ni ne spominje da im udruga mora dostaviti odobrenje konzervatora ili građevinsku dozvolu već da im je dovoljna samo suglasnost Grada za početak radova. 1. siječnja 2022.godine po nalogu Tukića čuvar prirode Park šume Marjan radi službenu zabilježbu u kojoj prijavljuje građevinske radove u Vili Dalmaciji i napominje kako je riječ o objektu od 61 m2. Čuvaru prirode je zaštitar zabranio obilazak radova te je naknadnom provjerom utvrđeno da se radovi izvode bez zakonom predviđene građevinske dokumentacije, bez odobrenja konzervatora, ali uz suglasnost Službe za upravljanje gradskom imovinom. Naglašavam da je ovo područje pod upravljanjem JU PŠ Marjan, a park šuma Marjan je proglašena kulturnim dobrom zbog čega je potrebna suglasnost konzervatora prilikom svih zahvata - poručio je Matijević te naglasio kako je prema njegovim saznanjima  Tukić o ovome obavijestio Bojana Ivoševića i Ivicu Puljka, ali Grad nije poduzeo nikakve radnje te su radovi u konačnici i završeni.

- Prema dokumentaciji, Grad je na svojevrstan način udruzi BATT priznao ulaganje od 300.000 kn za nelegalne radove te oni danas koriste prostorije besplatno, bez ugovora jednako kao i HVIDRA. Ovim putem, a danas ću to učiniti i službenim putem, od gradonačelnika Puljka tražim hitno očitovanje zašto Grad nije ništa poduzeo kad je bio upoznat s ovim nepravilnostima i kako namjeravaju riješiti ovaj slučaj - zaključio je Matijević.

Vaša reakcija na temu