Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Puljak ipak ne mora platiti 100 tisuća kuna, Građevinska inspekcija obustavila postupak

Puljak ipak ne mora platiti 100 tisuća kuna, Građevinska inspekcija obustavila postupak

Grad Split je izdao građevinsku dozvolu za radove u Vili Dalmacija

Viši građevinski inspektor obustavio je postupak kojim se gradonačelnika Splita Ivicu Puljka prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju novčanom kaznom od 13.272,28 eura, odnosno, 100 tisuća kuna. Puljak se našao na udaru Građevinske inspekcije zbog radova na kanalizaciji u Vili Dalmaciji, a stvar je sada sređena jer je investitor, tj. Grad Split ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu koja je prije nedostajala. 

Nadzor je izvršen u travnju 2022., a kontrolnim inspekcijskim očevidom u veljači 2023. utvrđeno je da investitor nije u roku uklonio rekonstruirani dio postojećeg sustava vodoopskrbe, fekalne odvodnje i hidrantske mreže te je nastavio s izvođenjem građevinskih radova, čime su se stekli uvjeti za izricanje novčane kazne kojom se odgovornu osobu prisiljava na izvršenje rješenja o uklanjanju iz travnja 2022. godine. 

Grad Split je u svibnju dostavio inspekciji građevinsku dozvolu koja je postala pravomoćna idući mjesec. Time su se stekli uvjeti za donošenje rješenja o obustavi postupka izvršenja inspekcijskog rješenja o novčanoj kazni. 

Puljka je Inspekcija dva puta kaznila za radove u Vili Dalmacija. Prvi put zbog radova bez građevinske, a drugi put zbog neizvršavanja naloga da se stvari vrate u prvobitno stanje. U oba slučaja kazna je bila 100 tisuća kuna, i to direktno adresirana na Puljka kao odgovornu osobu Grada Splita. 

Radilo se inače o projektu prethodne administracije koji je dočekao novu vlast.

Vaša reakcija na temu