Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PULJAK NA VIDEO POZIVU: Pred političarima je maratonska sjednica Gradskog vijeća
GRADSKO VIJEĆE Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

PULJAK NA VIDEO POZIVU: Pred političarima je maratonska sjednica Gradskog vijeća

Vijećnicima će odgovarati na brojna pitanja intendant HNK-a Split Vicko Bilandžić

Gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Ivicom Puljkom danas će održati 30. sjednicu Gradskog vijeća. Doduše, fizički neće sudjelovati gradonačelnik jer je na kućnoj njezi nakon operacije, ali se očekuje njegovo javljanje preko video poziva.

Pred lokalnim zastupnicima je 57. točaka dnevnog reda. Predviđa se duža rasprava o 13 točaka koje se odnose na davanje suglasnosti za izvođenje građevinskih radova u ljetnim mjesecima. Bit će sporno kome se mogu odobriti radovi, a kome ne, jer se nisu donijeli kriteriji prema kojima bi se odobrio nastavak radova u jeku turističke sezone. Na jednoj od sjednica lokalnog parlamenta bilo je spomena da se moraju odrediti kriteriji, ali ta tema još nije došla na dnevni red.

Sve gradske ustanove i tvrtke danas će podnijeti svoje izvješće o radu, a nema sumnje da će najviše rasprave izazvati napeta situacija u Hrvatskom narodnom kazalištu. Intendant Vicko Bilandžić dolazi pred vijećnike nakon ostavke Kazališnog vijeća koje mu nije usvojilo izvješće o radu za prošlu godinu, ni plan za ovu, a ostaje nam vidjeti kako će gradski vijećnici reagirati na njegova obrazloženja.

Niz je točaka koje se odnose na izvršenje proračuna, te nekoliko odluka o izmjena statuta ili ustrojstva gradskih ustanova. Na dnevnom redu je i odobrenje ugovora sa Zakladom Karlo Grenc i njenim osnivačem Karlom Grencom, vrijedan ukupno više od 600.000 eura. Grad namjerava otkupiti raznovrsne i jedinstvene zbirke dokumenata i artefakata na temu Dioklecijana, Dioklecijanove palače i antike

Ideja je da se u novom prostoru u prizemlju Šegvićeve zgrade otvori muzejski prostor u kojem bi se izložio navedeni fundus, a kako bi se posjetiteljima predstavio Dioklecijanov lik i djelo, rimskog cara koji je zaslužan za reformaciju upravnog sustava Rimskog carstva u tetrarhiju te koji je izgradio Dioklecijanovu palaču iz koje je niknuo grad Split. Dugoročna namjera je osnivanje Instituta za istraživanje antike - Forum Diocletiani Spalatum.

Vaša reakcija na temu