Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PULJAK NAKON AKCIJE U BANOVINI 'Ne znamo je li USKOK završio posao'

PULJAK NAKON AKCIJE U BANOVINI 'Ne znamo je li USKOK završio posao'

Splitski gradonačelnik o troje privedenih djelatnika

Nakon privođenja troje djelatnika Banovine koji se bave prostornim planiranjem i izdavanjem dozvola, pred medije je stao gradonačelnik Ivica Puljak sa zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem

- Kao što vam je poznato, policija i USKOK su danas došli u zgradu splitske gradske uprave u kojoj su provodili izvide zbog sumnje na korupciju. Privedeno je troje zaposlenika gradske uprave - naveo je.

Kao gradonačelnik Splita, istaknuo je, želi jasno i nedvosmisleno reći da će učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti da se rasvijetle potencijalni slučajevi korupcije u gradskoj upravi jer nam je, rekao je, svima u interesu da živimo i radimo u gradu u kojem građani imaju jednake šanse i u kojem nema privilegiranih. 

- Grad Split će stoga u okviru svoje nadležnosti u potpunosti surađivati s policijom i USKOK-om te ćemo svu dokumentaciju bez iznimke staviti na raspolaganje istražiteljima. 

Želimo vratiti povjerenje građana u institucije i zato ćemo u narednom razdoblju u Gradskoj upravi implementirati antikorupcijske mjere koje će onemogućiti ili znatno otežati bilo kakve malverzacije ili nezakonita postupanja. 

Dakle, cilj nam je da Split bude predvodnik borbe protiv korupcije i primjer otvorenosti u cijeloj Hrvatskoj o čemu ćemo također detaljno izvijestiti javnost - poručio je.

Današnje događaje, objasnio je, ne može detaljnije komentirati jer je istraga u tijeku. 

- Također moramo poštivati i presumpciju nevinosti - ustvrdio je.

Na pitanje medija je li dovršen posao, odgovorio je da je USKOK bio do 14 sati i za danas su gotovi. 

- Ne znamo jesu li završili - rekao je.

Kazao je i da u Uredu gradonačelnika nisu tražili dokumentaciju.

-  Oni su jutros došli u moj ured i samo su me obavijestili da će vršiti izvide u zgradi. Ova uprava će pružiti svu moguću podršku i da se takve stvari u budućnosti ne bi događale - poručio je.

Trenutačno je na čekanju oko 4000 zahtjeva za legalizaciju, koliki je broj građevinskih dozvola u procesu nije upoznat, ali je naglasio da sada postoji problem s kadrovskim potencijalom za taj posao.

- Naći ćemo rješenje - najavio je.

Hoće li se privedeni vratiti na dosadašnji posao je upitno, ovisno o zakonskim mogućnostima.

- Uputili smo dopis u kojem tražimo odgovor u kojem su statusu i što nam pravne mogućnosti tada dopuštaju - iznio je.

Službenica Grada Splita Lada Pocrnić Mladinić već je bila privedena prije dvije godine kada je USKOK istraživao nezakonitosti oko građenja hotela Villa Harmony. U međuvremenu je optužena da je pogodovala investitoru Zoranu Sikirici za 180 tisuća eura. I dalje radi te je danas policija po nju došla u Banovinu.

Puljak je najavio i izmjene GUP-a te ubrzanje procesa koliko god je to moguće.

Nije htio špekulirati hoće li istraga do bivših gradonačelnika, niti da razmišlja u tom smjeru njihove odgovornosti.

- Jedini kostur iz ormara kojega smo mi uočili je potpisivanje ugovora za DTK mrežu s jednim operaterom. Mi hoćemo povući neke pravne poteze oko toga, o čemu smo vas izvijestili - ponovio je.

Potpis na taj dokument je zamjenice Jelene Hrgović Tomaš, ali se, kaže, proveo na inicijativu bivšeg dogradonačelnika Nina Vele.


Vaša reakcija na temu