Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PULJAK O IZBORIMA: 'Spremni smo, pozivam građane da daju glas promjenama i nama koji želimo modernu europsku Hrvatsku'

PULJAK O IZBORIMA: 'Spremni smo, pozivam građane da daju glas promjenama i nama koji želimo modernu europsku Hrvatsku'

'Pokazali smo u Splitu da se HDZ može i treba pobijediti'

Predsjednik Centra Ivica Puljak obratio se javnosti nakon odluke predsjednika Zorana Milanovića budu za nešto više od mjesec dana, 17. travnja u srijedu. 

'Spremni smo za izbore. Mi ćemo kao oporba zajednički pobijediti HDZ. Narednih dana ćemo odlučiti u kojoj ćemo formaciji izaći na izbore da maksimiziramo šansu da HDZ ode s vlasti i da u Hrvatsku napokon uvedemo reda. Pozivam građane da izađu na izbore, da svojim glasom pokažu kakvu Hrvatsku žele', kazao je Puljak. 

Kome pogoduje takav neuobičajeni datum izbora? 

'Mislim da pogoduje građanima koji će za mjesec dana imati priliku da smjene HDZ i omoguće nama koji sanjamo drugačiju, modernu Hrvatsku da to svi zajedno i napravimo. Pozivam građane da daju glas promjenama, nama koji želimo modernu i europsku Hrvatsku', rekao je Puljak. 

Postoje razmišljanja da dan izbora ide na ruku discipliniranom HDZ-ovom biračkom tijelu. 

'Mi smo dva puta pobijedili u Splitu na manjoj izlaznosti, što znači da se HDZ može i treba pobijediti i ja sam siguran da će to tako biti za mjesec dana', drži Puljak. 

Tvrdi da o listama još nisu razgovarali. 

'Očekujem za nekoliko dana završetak tih razgovora i početak pobjedničke kampanje za smjenu HDZ-a i uvođenje reda u Hrvatsku', kazao je Puljak. 

Bi li radije u I. ili X. izbornu jedinicu? 

'Naš izbor je ili HDZ ili Hrvatska. Ja biram Hrvatsku', kazao je predsjednik Centra. 

Do izbora je ostalo tek nešto više od mjesec dana, je li to premalo dana za kampanju? 

'Mi smo na to spremni. Sada ćemo se još više pripremati da građanima objasnimo naše ideje', kazao je Puljak. 

Ako prođe, hoće li zadržati saborski mandat i gradonačelničku stolicu? 

'O tome ćemo još razgovarati. Zakon to omogućuje. Želim da mijenjamo zakone da se gradovi mogu razvijati', kazao je Puljak. 

Uvjeren je u pobjedu koalicije. 

'To pokazuju najnovija istraživanja koja koaliciji daju pet posto prednosti', kaže Puljak, koji je najavio i kako će stranka Centar izaći na europske izbore.


Vaša reakcija na temu