Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak podržao ideju hotela u trajektnoj luci: 'Uređenje zgrade Dalmacijavina je prevelik financijski zalogaj za nas'

Puljak podržao ideju hotela u trajektnoj luci: 'Uređenje zgrade Dalmacijavina je prevelik financijski zalogaj za nas'

Ništa od muzeja

Nekoć se spominjala ideja muzeja u trajektnoj luci, ali je izgledno da će zgrada Dalmacijavina na kraju postati hotel. Već smo pisali da je Lučka uprava u postupku ishođenja lokacijske dozvole čime će steći sve pravne uvjete za natječaj za međunarodnu koncesiju kako bi zgrada bivšeg Dalmacijavina bila prenamijenjena u hotel.

Izgrađena je 1959. godine prema projektu Stanka Fabrisa i Dinka Vesanovića. Zaštićena kao pojedinačno kulturno dobro.
Splitski gradonačelnik Ivica Puljak komentirao je ideju Lučke uprave da se zgrada konačno obnovi i postane objekt ugostiteljsko-turističke namjene.

- Naš osnovni interes je da se ta zgrada sredi, da više nije ruglo i da sve to realizira što je brže moguće - na uvodu je rekao Puljak.

- Uređenje zgrade je prevelik financijski zalogaj za Grad Split, a nismo našli niti jedan model u kojem bi mi, primjerice, napravili muzej, a netko bi napravio supermarket. 

Mi nismo htjeli biti kočničar u uređenju tog prostora i na sastanku smo rekli Lučkoj upravi da to daju u koncesiju nekome za koga oni smatraju da će brže i efikasnije realizirati taj prostor. Otad je prošlo dvije godine - prisjetio se gradonačelnik i dodao kako je sad zaključak da će zgrada biti u službi prometa i putnika u luci.

U analizi koja se radila uz pomoć splitskog Pravnog i Ekonomskog fakulteta, odlučeno je da u idejnom rješenju na temelju kojeg se izdaje lokacijska dozvola, budu kafići, restorani i hotel. Uz parking mjesta.

Vaša reakcija na temu