Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Puljak razriješio Đerek s mjesta šefice za gradsku imovinu, zamijenila ju je Bronzović
Naš grad 2024. Piše: Dalmatinski portal

Puljak razriješio Đerek s mjesta šefice za gradsku imovinu, zamijenila ju je Bronzović

Sukob je eskalirao zbog slučaja Noštromo

Dok Službenički sud gotovo deset mjeseci odlučuje o sudbini suspendirane pročelnice za gradsku imovinu, gradonačelnik Ivica Puljak je imao dovoljno vremena poduzeti sve radnje kako bi je razvlastio u slučaju povratka na posao. Prvo je razdijelio službu na čijem je bila čelu, Službu za gradsku imovinu je rascjepkao na dva dijela, Upravni odjel za imovinsko pravne poslove i izgradnju, te je formirao još jedan resor, za stanovanje i poslovne prostore. 

Službu za urbanizam je lišio izgradnje. Napravio je još jedan potez, maknuo je Đerek s predsjednice Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu ili pod raspolaganjem Grada Splita. Imenovao je Marijanu Bronzović, koja je u međuvremenu preuzela i novoformirani resor za stanovanje i poslovne prostore kao v. d. pročelnica. Drugi je resor preuzeo Nikša Maletić, koji je mijenjao Đerek u jedinstvenom odjelu. Maletić je zamjenik Povjerenstva.

Bronzović je vodila Službu za gradsku imovinu do dolaska Maje Đerek. Upravo je Bronzović suspendirana pročelnica prozivala u javnosti. Bronzović se nije javno prepucavala, nego je podnijela kaznenu prijavu protiv nje. Prethodno je Đerek podnijela kaznenu prijavu protiv nje i Puljka.

Sukob Đerek i Puljka je u javnosti eskalirao zbog slučaja Noštromo, dodjeljivanja prostora Peškarije bez natječaja poznatom ugostitelju. Puljak je završio na Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, u javnost je izašlo pismo u kojem se pročelnica za komunalu Leona Grgić obrušava na Đerek. Rat je dosegao vrhunac nedugo nakon, suspenzijom Đerek jer je u medijima najavila da će predložiti novi Pravilnik o davanju stanova u najam u kojem bi 'kadrovske' dodjeljivala socijali. Formalni je razlog suspenzije kršenje odluke o istupanju u javnost bez suglasnosti. 

Imovina je bila glavni fokus Đerek, pod takvom egidom je i dovedena u Banovinu, za uvođenje reda. No, nije dugo trajala ljubav. Vrati li je Službenički sud na posao, rasporedit će je na posao vjerojatno Bronzović, eventualno Maletić.

Vaša reakcija na temu