Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Puljak u obilasku DES-a: 'Izdvajamo sve više sredstava u prilagodbi javne infrastrukture osobama s invaliditetom'
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

Puljak u obilasku DES-a: 'Izdvajamo sve više sredstava u prilagodbi javne infrastrukture osobama s invaliditetom'

Sa Čogeljom se susreo s djelatnicima ustanove

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, splitsku Ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom - DES posjetili su danas gradonačelnik Ivica Puljak sa suradnicima te zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja.

Tom su prigodom, uz ravnatelja DES-a Stenka Dell’Orca, gradonačelnik i zamjenik župana obišli proizvodne jedinice. Susreli su se s djelatnicima ustanove koja zapošljava 210 radnika, od čega je 113 osoba s invaliditetom.


'Jako smo ponosni na DES, njegove vrijedne radnike i poslovnu perspektivu koja je jako dobra. Kao Grad, iz godinu u godinu, izdvajamo sve više financijskih sredstava u prilagodbi javne infrastrukture kako bi naši sugrađani, osobe s invaliditetom, što uspješnije bili integrirani i uključeni u svakodnevni život grada. 

Kod svakog novog objekta koji trenutačno gradimo i planiramo graditi, poput škola, vrtića te budućeg sportskog centra s bazenom na istoku grada, kontinuirano vodimo računa o prilagodbi objekta osobama s invaliditetom', poručio je, među ostalim, gradonačelnik Puljak.

Ravnatelj DES-a Dell’Orco naglasio je kako je povećanje materijalnih prava zaposlenika trenutačno u fokusu poslovanja, vodeći pri tome računa i o stabilnom poslovanju Ustanove. Zamjenik župana Čogelja pridružio se čestitkama za uspješno poslovanje. Sve nazočne pozdravila je i saborska zastupnica Ljubica Lukačić, osoba s invaliditetom.


Vaša reakcija na temu