Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RACVIAC i Odjel za forenziku Sveučilišta u Splitu rade na unaprjeđenju upravljanja sigurnošću, sutra potpisuju sporazum o suradnji

RACVIAC i Odjel za forenziku Sveučilišta u Splitu rade na unaprjeđenju upravljanja sigurnošću, sutra potpisuju sporazum o suradnji

Studentska praksa bit će vrijedan doprinos zajedničkom projektu

RACVIAC - Centar za sigurnosnu suradnju i Odjel za forenziku Sveučilišta u Splitu razvijaju petogodišnji projekt pod nazivom 'Unaprjeđenje upravljanja sigurnošću kroz implementaciju forenzičkih znanosti u državnim institucijama i agencijama'. 

Sutra u 13 sati u Sveučilišnoj knjižnici potpisat će Memorandum o suradnji. Potpisivanju će ispred RACVIAC-a nazočiti direktor, general - bojnik (umirovljeni) Jeronim Bazo i zamjenik direktora, general - bojnik Slaven Zdilar.

RACVIAC prema svojoj misiji razvija sigurnosnu suradnju i dijalog na području jugoistočne Europe. To se ostvaruje organizacijom aktivnosti koje unaprjeđuju sigurnosnu suradnju i podupiru razvoj sposobnosti uprave i sigurnosnog sektora zemalja članica. Centar broji devet zemalja članica, 14 pridruženih članica i šest zemalja promatrača.

Odjel za forenziku Sveučilišta u Splitu sa svojim regionalnim i inozemnim partnerima, kako navode njegovi predstavnici, posjeduje znanje i stručnost te može ponuditi niz mogućnosti koje mogu poboljšati sposobnosti država članica RACVIAC-a u rješavanju izazova s kojima se suočavaju.

Forenzika kao znanost nudi bolje razumijevanje problema, stoga državnim službama omogućuje učinkovitije rješavanje problema.

Svrha i ciljevi projekta ostvarit će se kroz pet aktivnosti tijekom trajanja projekta. U tom smislu, tematika koja će se obrađivati pokrivat će aspekte forenzike, uključujući vatrogastvo, pranje novca i umjetnu inteligenciju. Svrha je aktivnosti unaprjeđenje forenzičkih sposobnosti zemalja članica s ciljem razvoja zajedničke platforme za forenzičku suradnju. 

Pored navedenog, RACVIAC postaje nastavna baza Sveučilišta  Split, a studentska praksa bit će vrijedan doprinos zajedničkom projektu.

Vaša reakcija na temu