Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RADNICE ČISTOĆE: 'Evo vam naše plaće, kojih 1800 eura vi spominjete?!'

RADNICE ČISTOĆE: 'Evo vam naše plaće, kojih 1800 eura vi spominjete?!'

'Tuku' prekovremene sate, godišnji nemaju kad iskoristiti

Radnici Čistoće su u srijedu ujutro počeli štrajk ispred sjedišta gradske firme. Gradonačelnik Ivica Puljak, zamjenik Bojan Ivošević i direktor Ivica Karoglan su razgovarali s radnicima od ranih sati. Pomirenja nema, ali kako su se isticale velike plaće djelatnika u govorima izvršne vlasti i direktora, dvije su radnice izašle sa svojom platnom listom. 

- Naš gradonačelnik i direktor spominju da imamo 1800 eura plaću. Evo vam moja, 1054 eura, s praznicima i prekovremenim satima! Sve radimo, Uskrse, Nove godine i popodnevne smjene. Ne želimo da nas se uspoređuje s čistačicama u vrtiću, jer ja nemam ljeto slobodno, nemam zimske praznike, a da ne kažem da godišnji imam stari cili neiskorišteni kao novi. Pa o kojim plaćama mi pričamo? Kaže da jedva čekaju ljudi doć radit. Pa zašto ih ne dovede? Jedva čekamo! Zašto sam ja u sedmi misec od pet nedilja radila četiri? Za koronu sam koristila godišnji umjesto bolovanje, za gripu isto tako. Ja sam samohrana majka troje djece i ako radim na Uskrs i sve praznike, želim znat zašto radim! - govorila je u dahu Anita Radić.

Potom se javnosti obratila i Emanuela Uzinić.

Pokazala je plaću od 710 eura.

- A 600 eura plaćam podstanarstvo, tko s tim može živjeti?! Mi želimo da se nama i kolegama vozačima poveća plaća, svi smo jedni uz druge - poručila je.

Štrajk još traje, dodajmo, radnici će kupiti otpad iz bolnica i staračkih domova.


Vaša reakcija na temu