Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RADNIČKA FRONTA I SRP 'Stanovnike kvartova treba uključiti u odlučivanje'

RADNIČKA FRONTA I SRP 'Stanovnike kvartova treba uključiti u odlučivanje'

Pravo na grad i pravo na rad je poruka s Bačvica

Saša Branković i Mario Vujević, nositelji koalicije Radničke fronte i Socijalističke radničke partije održali su konferenciju za medije na Bačvicama.

 Naglasak je bio problemima uzurpacije javnih površina, stanovanja, ovisnosti o turizmu i nesigurnim oblicima rada u Splitu.

- Stanovnike kvarta treba direktno uključiti u proces odlučivanja, a samim time i odluka u smjeru razvoja grada - poručio je Branković.

 Naglasio je i da se plaža Bačvice godinama nalazi u rukama privatnih koncesionara koji, kako je rekao,  njome upravljaju kao privatnom svojinom.

-  Okupirana je ležaljkama, kafićima i fast foodovima što koncesionaru donosi profit, ali građanima oduzima prostor - ustvrdio je.

Što se tiče nesigurnih oblika rada, naveli su da su turizam i ugostiteljstvo nesigurni, kao i platformski rad, na čemu su bazirani dostavljači hrane.

- Svi oni nemaju prava radnika. Grad na to može utjecati, u Italiji su primjerice uvjetovali da se zaposle radnici u dostavi. Osim toga Grad može poticati reindustrijalizaciju i lokalnu privredu - zaključio je Branković.

Založili su se za izgradnju doma za beskućnike, zaštitu Marjana i besplatni javni prijevoz. Istaknuli su da je antifašizam temelj svih vrijednosti te da su šovinistički i nacionalistički grafiti potpuno neprihvatljivi. 

Vaša reakcija na temu