Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RADOVI NA ZVONČACU Natkriva se otvoreni bazen

RADOVI NA ZVONČACU Natkriva se otvoreni bazen

Pogledajte kako teku radovi

Športsko društvo Jadran koje se u svojoj stogodišnjoj povijesti proslavilo brojnim sportskim uspjesima ove će godine, a najkasnije do početka svibnja, konačno imati natkriveni bazen na Zvončacu i saniranu strojarnicu, poručuju iz Grada.

Grad Split s tvrtkama Tromont d.o.o. i Duol inženiring d.o.o. kao zajednicom ponuditelja zaključio je Ugovor o izvođenju radova na realizaciji projekta 'Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran'. Riječ je o projektu u kojem vrijednost samih radova iznosi preko 9,8 milijuna kuna uključujući PDV, kojega uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta provodi Grad Split u suradnji sa Športskim društvom Jadran. 

- Uz velikodušnu podršku Vlade, koja je radove na Zvončacu podržala sa 7,5 milijuna kuna, projekt bi trebao biti realiziran do početka svibnja 2021. godine. Budući da bazen te prateći sportski i tehnički sadržaji nisu temeljitije obnavljani od 1981. godine, odnosno od 1991. kada su dograđene tribine i hotel, obnova će biti opsežna, no bez promjene gabarita i namjene građevine - kažu iz Banovine. 

Planirani radovi obuhvaćaju natkrivanje velikog bazena s dijelom okolnog platoa te tri reda tribina i to samonosivim balonom te kompletnu sanaciju i modernizaciju strojarnice, koji će, uz minimalan utjecaj na postojeću građevinu osigurati racionalno i učinkovito korištenje sportskih sadržaja tijekom cijele godine.

Obnovit će se instalacije grijanja i hlađenja te sustavi ventilacije i elektroinstalacija, kao i vode i kanalizacije. 

- Jadranove će plivače i vaterpoliste, kao i građane, koji će također uživati mogućnost korištenja plivališta, sigurno veseliti i vijest da će se, zbog zimskog režima korištenja, sustav dograditi s mogućnošću grijanja vode.

Vaša reakcija na temu