RADOVI U ĐAKOVAČKOJ PRI KRAJU 'Ukazujemo na problem nedostatka parkirališnih mjesta, ali rješenja nema na vidiku'

RADOVI U ĐAKOVAČKOJ PRI KRAJU 'Ukazujemo na problem nedostatka parkirališnih mjesta, ali rješenja nema na vidiku'

Denis Pejković kaže da se završetak očekuje krajem ovog tjedna

Gotovo tri tjedna traju radovi na rekonstrukciji ulaza u Đakovačku ulicu na Plokitama. Netom prije Božića, stigao je minibager, a radovi su počeli iza Božića. Očekuje se da bi radovi trebali biti gotovi do kraja ovog tjedna. Preostaje još asfaltiranje i postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije. 

- Izvođenje radova je prouzročilo probleme u odvozu smeća, a uzrok su bili pojedini automobili parkirani pokraj ograde radilišta, pa kamioni Čistoće nisu mogli proći kroz gradilište.. Vodstvo kotara je u suradnji s Čistoćom pokušalo riješiti dolaskom specijalnih vozila i odvesti dio smeća. Problema s odvozom smeća će biti još koji dan, jer slijedi asfaltiranje i iscrtavanje horizontalne signalizacije. Očekujemo da će vodstvo kotara zajedno s Čistoćom to uspješno riješiti, a stanovnike Đakovačke i dijela Vinkovačke molimo za strpljenje i razumijevanje - poručuje kotarski vijećnik Denis Pejković

Ovim zahvatom će se, dodaje, olakšati ulaz u Đakovačku ulicu iz vrlo prometne Vinkovačke ulice u jutarnjim satima zbog tržnice, ali s druge strane ima i posljedicu gubitka određenog broja parkirnih mjesta na početku Đakovačke, koja će i dalje, osim na ulazu, ostati jednosmjerna. 

- Vodstvo kotara je u više navrata ukazivalo gradskoj upravi na probleme s nedostatkom parkirnih mjesta na Plokitama, kao i u cijelom gradu, ali gradski oci za to nisu imali sluha. Uvijek se spominju promjene GUP-a i nedostatak prostora. Bilo kakvi građevinski zahvati, poput ovoga, iscrtavanje vatrogasnih prilaza ili izgradnja zelenih otoka s novim kontejnerima, sa sobom povlači gubitak postojećih parkirnih mjesta. Nažalost, rješenja nema na vidiku - zaključuje Pejković.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(85773, "");
Pregledaj komentare