Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Radovima na Marjanu uništeno gotovo 400 metara kubnih suhozida

Radovima na Marjanu uništeno gotovo 400 metara kubnih suhozida

Prema izvještaju Javne ustanove suhozide je oštetio izvođač radova Matima project

Tijekom radova na Marjanu uništeno je gotovo 400 metara kubnih suhozida, što iznosi, prema dostupnim podatcima Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan koja je iznijela ove brojke, 338.166 kuna.

Izvještaj o suhozidima koje je, kako navode, oštetio izvođač radova firma Matima project, Javna ustanova je poslala na sve relevantne adrese, načelniku Stožera civilne zaštite dogradonačelniku Ninu Veli, županijskoj pročelnici Mariji Vuković i šefu splitskih konzervatora Radoslavu Bužančiću.

Navode da su u redovnom obilasku terena uočili da su oštećeni suhozidi tijekom radova na sječi stabala i suzbijanja potkornjaka unutar zaštićenog područja Park-šume Marjan.

- Molimo vas obratite pažnju na štetu kojim je odabrani izvođač Matima projekt d.o.o. od strane Grada Splita napravio u zaštićenom prirodnom području i zaštićenom kulturnom dobru. Dakle, na dan 31.05.2019. nanesena šteta od strane izvođača radova Matima d.o.o. iznosi 375,74 metara kubnih. Podaci su prikupljeni na mjestima koja su trenutno dostupna, izvan trenutne zone radilišta, od strane djelatnika Službe nadzora i Stručne službe - otvoreno prozivaju.

Što se tiče vrijednosti oštećenja, referiraju se na udrugu Dragodid.

- Na stranicama udruge Dragodid koja je renomirana u segmentu izrade suhozida cijena kubnog metra suhozida iznosi 900 kuna.
Slijedom navedenog, vrijednost ukupnog oštećenja do 31.05.2019. suhozida u park šumi Marjan od strane izvođača radova sanacije Matima d.o.o. iznosi 338.166 kuna - izračunali su.

Ističu kako navedenu procijenjenu štetu izvođač treba sanirati prije završetka radova i primopredaje istih, a kako bi se oštećeni suhozidi vratili u prvobitno zatečeno stanje prije početka radova sanacije.
Priložili su tablicu s podacima pojedinog oštećenja te za kraj napomenuli i da šteta nije konačna. Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park šumom Damir Grubšić, dodajmo, potpisuje ovaj dramatični apel.

Vaša reakcija na temu