Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split RASKOL U MOSTU: Josip Markotić u splitskom parlamentu djeluje kao nezavisni vijećnik

RASKOL U MOSTU: Josip Markotić u splitskom parlamentu djeluje kao nezavisni vijećnik

Nezadovoljan je odnosom prema Splitu u krojenju lista za Sabor

Josip Markotić u Gradskom vijeću ubuduće će djelovati kao nezavisni vijećnik. Most je tako ostao s jednim lokalnim zastupnikom, Tihomirom Galićem.

Nezadovoljstvo je kulminiralo, kako doznajemo, zbog odnosa centrale prema Splitu, još jednom zaobiđen je drugi grad u Hrvatskoj kao važan faktor u krojenju lista za Sabor. Liste su skrojene, našao se na četvrtom mjestu upravo Galić, a prioritet u Desetoj izbornoj jedinici imao je Ante Kujundžić, iz Podbablja, koji se našao odmah iza Bože Petrova kao nositelja, kako se i očekivalo. Markotića kao jednog od najprepoznatljivijih Splićana nema na listi. 

Splitski Mostovci opet su se razočarali, sličan odnos je bio i prema Anti Čikotiću, jednom od najboljih gradskih vijećnika u prošlom sazivu. Tada je razočaran stavom Petrova i Nikole Grmoje iz Mosta otišao Ante Bradarić Šljujo. Čikotić je tiho nestao s političke scene i uspješno brodi kao privatnik.

Most je putem izgubio niz kvalitetnih i prepoznatljivih ljudi na terenu u Splitu. Nakon Jelene Kovačić, Ivane Ljulj Cvitanić koju su 'preusmjerili' u DIP, sada je otišao i Markotić. 

O razlazu s Mostom Markotić se nije izjašnjavao još, ali je na gradskim stranicama vidljiva promjena. 

Prilikom obznanjivanja suradnje s Nezavisnom listom mladih, inače, Božo Petrov je u Splitu upitan gdje je puklo s Markotićem. Povod su bili napisi Dalmatinskog portala kako neće biti kandidat za Sabor. Petrov je uzvratio protupitanjem zašto mediji misle da je puklo, te da aktivni članovi biraju predstavnike na listama.

Vaša reakcija na temu