Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RASKOL U SKUPŠTINI Oporba se razjedinila, Ivica Kukavica nije podržao Most!

RASKOL U SKUPŠTINI Oporba se razjedinila, Ivica Kukavica nije podržao Most!

Odgovorio nam je zašto se odlučio za ostanak

Županijsku skupštinu je obilježio raskol oporbe oko pitanja odbora. Odnosno, Most i Centar su tražili da se Domovinski pokret jesu li vlast ili oporba, u dvorani su ostali SDP i koalicija Za. Ipak, još upečatljiviji je ostanak vijećnika Ivice Kukavice, koji nije otišao za Mostom. Kukavica je, podsjetimo, nezavisan, ali je bio kandidat Mosta za župana. 

- Nisam mogao ni dozvoliti da se ne formira Odbor za branitelje - rekao je i za govornicom.

Kukavica nam je poslije odgovorio zašto se odlučio na ostanak.

- Osobno nisam sudjelovao na sastancima koji su se održavali, ali jesu bili predstavnici Mosta. Kroz našu grupu je bilo raznih varijanti na temu hoće li se raditi ili neće kroz odbore. Ja sam zaključio da su složni oko formiranja odbora, uz malo 'ali', da se odluči što je većina. Smatrao sam da jedno drugo ne isključuje. Uz to, svi su bili zadovoljni kako su odbori formirani. Most je dobio poprilično toga što je tražio - rekao je.

Upitan je i je li ga onda iznenadilo postupanje Mosta.

- Po onome što je rečeno, prevladavao je stav da trebamo raditi i biti konstruktivni, a kroz ovakav način sve točke prolaze kroz odbore u kojima su proporcionalno zastupljeni svi predstavnici. Bez toga smo u konfuznoj situaciji. Ovo je samo jedno radno sredstvo po meni je nelogično da ne sudjelujemo - odgovorio je.

Još je upitan i znači li to da napušta Klub vijećnika Mosta.

- Ne bih se o tome još izjasnio, činjenica je da imamo razmimoilaženja. Znate da sam vukao Most kao nezavisni kandidat za župana, bio sam i njihov kandidat za predsjednika Ovo sada kada je formirana Skupština, odlučit će dalje što će biti moja nezavisna lista - kazao je Kukavica.

Vaša reakcija na temu