RASPADA SE ZLOČINAČKA Vuknić sve priznao, izašao na slobodu

RASPADA SE ZLOČINAČKA Vuknić sve priznao, izašao na slobodu

Jedan od članova organizacije Željka Rajića nagodio se s USKOK-om

Petar Vuknić, jedan od članova zločinačke organizacije Željka Rajića, priznao je sve za što ga USKOK tereti. Temeljem nagodbe osuđen je za pokušaj teškog ubojstva u sastavu zločinačkog udruženja na tri godine zatvora, a za nanošenje teške tjelesne ozljede, također u sastavu zločinačkog udruženja, na šest mjeseci. Pušten je na slobodu. U pritvoru je završio u ožujku prošle godine pa je tako pola kazne već odslužio. 

Vuknića su teretili da je pomagao u pokušaju likvidacije Joze Čabraje u Kaštelima. Duje Pivčević, Tonći Mikelić i on pružali su logističku potporu u prijevozu i skrivanju počinitelja. USKOK navodi da su pripadnici zločinačke Ante Vučak i Pivčević zajedno s Vuknićem, Robertom Žuvelom i Mikelićem razradili plan s ciljem da usmrte Jozu Čabraju, osobu blisku Ivanu Giljanoviću. Čabraja je trebao biti likvidiran zbog smrti Marina Matijaša, za što mu i dalje sude. Matijašev prijatelj Pivčević platio je Vučku 40 tisuća eura za likvidaciju Čabraje, a Vučak je dogovorio da će novac podijeliti, navodi USKOK u optužnici. 

Vuknića su uputili u sve radnje koje će poduzeti i dogovorili da ih iz Makarske odveze u Zagreb kako bi prikrili povezanost njihovog udruženja s počinjenjem planiranog djela. Čabraju su namamili na parking ispred ambulante u Kaštel Sućurcu. Motociklom je upravljao Žuvela, a Vučak je sa suvozačkog mjesta zapucao u Čabraju kroz otvoreni prozor njegovog BMW-a. Čabraju je jedan metak pogodio u prsni koš, a drugi okrznuo po leđima. Žuvela i Vučak su pobjegli, Mikelić ih je odvezao u Makarsku. Idućeg dana po njih su došli Pivčević i Vuknić. Isključili su telefone kako ih ne bi locirali, no policija ih je ipak pronašla i u spektakularnoj akciji uhitila na jadranskoj magistrali kada su krenuli iz Makarske put Zagreba. 

Vuknić je osuđen i za premlaćivanje Roberta Žuvele 2018. godine. Kako bi ga spriječili da ne iznosi saznanja o kaznenim djelima zločinačke organizacije u postupku zbog prekršaja javnog reda i mira, sačekali su ga kod McDonaldsa na Poljičkoj. Vučak ga je nasilno ugurao u Volkswagen T-roc kojim je upravljao Vuknić te su ga, postupajući sukladno prethodno postignutom dogovoru, odvezli na nepoznatu lokaciju i u nakani da mu nanesu tjelesne ozljede i tako ga upozore na pripadnost udruženju, udarali šakama i nogama po glavi uslijed čega je Žuveli slomljena jagodična kost, lijeva očna šupljina i sinus lijeve gornje čeljusti. Nakon što je policija pokrenula kriminalističko istraživanje, Rajić i Vučak plaćali su Žuveli ručkove i večere u restoranima te korištenje wellness centara, sve kako ih ne bi teretio, stoji u presudi. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69248, "");
Pregledaj komentare