Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RASPADA SE ZLOČINAČKA Vuknić sve priznao, izašao na slobodu

RASPADA SE ZLOČINAČKA Vuknić sve priznao, izašao na slobodu

Jedan od članova organizacije Željka Rajića nagodio se s USKOK-om

Petar Vuknić, jedan od članova zločinačke organizacije Željka Rajića, priznao je sve za što ga USKOK tereti. Temeljem nagodbe osuđen je za pokušaj teškog ubojstva u sastavu zločinačkog udruženja na tri godine zatvora, a za nanošenje teške tjelesne ozljede, također u sastavu zločinačkog udruženja, na šest mjeseci. Pušten je na slobodu. U pritvoru je završio u ožujku prošle godine pa je tako pola kazne već odslužio. 

Vuknića su teretili da je pomagao u pokušaju likvidacije Joze Čabraje u Kaštelima. Duje Pivčević, Tonći Mikelić i on pružali su logističku potporu u prijevozu i skrivanju počinitelja. USKOK navodi da su pripadnici zločinačke Ante Vučak i Pivčević zajedno s Vuknićem, Robertom Žuvelom i Mikelićem razradili plan s ciljem da usmrte Jozu Čabraju, osobu blisku Ivanu Giljanoviću. Čabraja je trebao biti likvidiran zbog smrti Marina Matijaša, za što mu i dalje sude. Matijašev prijatelj Pivčević platio je Vučku 40 tisuća eura za likvidaciju Čabraje, a Vučak je dogovorio da će novac podijeliti, navodi USKOK u optužnici. 

Vuknića su uputili u sve radnje koje će poduzeti i dogovorili da ih iz Makarske odveze u Zagreb kako bi prikrili povezanost njihovog udruženja s počinjenjem planiranog djela. Čabraju su namamili na parking ispred ambulante u Kaštel Sućurcu. Motociklom je upravljao Žuvela, a Vučak je sa suvozačkog mjesta zapucao u Čabraju kroz otvoreni prozor njegovog BMW-a. Čabraju je jedan metak pogodio u prsni koš, a drugi okrznuo po leđima. Žuvela i Vučak su pobjegli, Mikelić ih je odvezao u Makarsku. Idućeg dana po njih su došli Pivčević i Vuknić. Isključili su telefone kako ih ne bi locirali, no policija ih je ipak pronašla i u spektakularnoj akciji uhitila na jadranskoj magistrali kada su krenuli iz Makarske put Zagreba. 

Vuknić je osuđen i za premlaćivanje Roberta Žuvele 2018. godine. Kako bi ga spriječili da ne iznosi saznanja o kaznenim djelima zločinačke organizacije u postupku zbog prekršaja javnog reda i mira, sačekali su ga kod McDonaldsa na Poljičkoj. Vučak ga je nasilno ugurao u Volkswagen T-roc kojim je upravljao Vuknić te su ga, postupajući sukladno prethodno postignutom dogovoru, odvezli na nepoznatu lokaciju i u nakani da mu nanesu tjelesne ozljede i tako ga upozore na pripadnost udruženju, udarali šakama i nogama po glavi uslijed čega je Žuveli slomljena jagodična kost, lijeva očna šupljina i sinus lijeve gornje čeljusti. Nakon što je policija pokrenula kriminalističko istraživanje, Rajić i Vučak plaćali su Žuveli ručkove i večere u restoranima te korištenje wellness centara, sve kako ih ne bi teretio, stoji u presudi. 

Vaša reakcija na temu