Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HNB Rasprodale se vrećice s hrvatskim eurima, ima ih tek 10 poslovnica HP-a

Rasprodale se vrećice s hrvatskim eurima, ima ih tek 10 poslovnica HP-a

Evo kad stižu nove

U samo tjedan dana građani su kupili 127 tisuća paketića prvih eurokovanica. Odnosno, zamijenili čak 12 milijuna i 700 tisuća kuna u eure. Pa ne čudi podatak da kovanica u pojedinim poštanskim uredima više nema, javlja RTL.

Kako preživjeti prve dane nove godine s novom valutom brine i male poduzetnike.

Neki su već svoje kupce obavijestili da prva dva tjedna nove godine koriste kartice, a drugi su svjesni da će biti teško.

U konačnici, do kraja iduće godine građani će moći, bez naknade, u bankama, poslovnicama FINA-e i pošte promijeniti kune u eure. Od početka 2024. pak, zamjenu preuzima isključivo HNB. A do tada će nam već nova valuta postati sastavni dio života i novčanika, a ne više novitet koji će se kao poklon za ove blagdane naći i pod ponekim borom.

Vaša reakcija na temu