Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović RASTE BROJ: 36 korisnika i 8 djelatnika oboljelih iz Doma umirovljenika u Vukovarskoj

RASTE BROJ: 36 korisnika i 8 djelatnika oboljelih iz Doma umirovljenika u Vukovarskoj

Zaposlenici druge smjene, tima B za sada nemaju simptome

Čak 36 korisnika Doma za umirovljenike u Vukovarskoj ulici je pozitivno na koronavirus i 8 djelatnika! Potvrdio je to ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u razgovoru za Novu TV. 

- Radi se o vrlo teško pokretnim i nepokretnim bolesnicima, vrlo je vjerojatno da je virus ušao s nekim od djelatnika. Izvid je pokazao da je cijelo događanje s temperaturom kod štićenika na tom katu počelo puno prije nego što se to saznalo, ali otkad su epidemiolozi ušli u Dom 6.travnja, identificirano je 19 ljudi koji su febrilni. Oni su testirani i danas imamo rezultate tog testa, 36 je ukupno pozitivnih, 10 od jučer i još 26 danas. Danas znamo i za 8 pozitivnih djelatnika iz tog Doma -  otkrio je Capak.

Pozitivni djelatnici su, dodajmo, iz prve smjene. Djelatnici druge smjene, tima B za sada nemaju simptome.

Vaša reakcija na temu