Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RASTEREĆENJE PROMETA Gotovo s jeftinim parkiranjem autobusa pred Rivom, nova cijena je 8 puta veća

RASTEREĆENJE PROMETA Gotovo s jeftinim parkiranjem autobusa pred Rivom, nova cijena je 8 puta veća

Iskrcaj pred Turističkom palačom naplaćivao se 50 kuna. Od idućeg mjeseca cijena skače na 400 kuna

Grad Split od 9. lipnja uvodi promjene u regulaciji javnog gradskog prijevoza i prometa u mirovanju za turističke autobuse na području uže i šire gradske jezgre, a obavijest o tome ovih dana su dobile i turističke agencije. 

Detalji su već neko vrijeme poznati. Uvodi se jednosmjerni promet u gradskoj luci, glavni željeznički kolodvor seli na Kopilicu gdje se otvara i parkiralište za turističke autobuse s 48 mjesta. Dnevna parkirna karta iznosi 120 kuna. 

Sa željom da se destimulira parkiranje turističkih autobusa na terminalu kod Turističke palače značajno je povećana cijena ukrcaja i iskrcaja na toj lokaciji. Umjesto dosadašnjih 50 kuna, bit će potrebno platiti čak 400 kuna za 15 minuta iskrcaja i još toliko za ukrcaj. 

Odluka dolazi u vrijeme kada su agencije ugovorile aranžmane u koje nije uvršten taj neplanirani trošak. Dogradonačelnik Splita Nino Vela, koji potpisuje izmjenu u regulaciji prometa, smatra da neće biti pritužbi. 

'Nije to neki trošak, a dosadašnja cijena je bila nevjerojatno mala. Želimo rasteretiti promet u središtu Splita i ovo jedna od mjera. Turističkim autobusima na raspolaganju će biti parkiralište u Kopilici pod jednakim uvjetima kao na Dračevcu. Iz Kopilice će turisti za četiri minuta gradskom željeznicom biti prebačeni u gradsku luku. Za 11 kuna putnik se može voziti unutar sat vremena željeznicom na toj relaciji te u svim autobusima Prometa u prvoj zoni. Ako baš inzistirate na iskrcaju i ukrcaju u samom centru grada onda će to koštati nešto više', kazao nam je Vela. 

Novine u regulaciji prometa uvedene su kako bi dolazak turista na odredište bio što ugodniji, kako ne bi gubili vrijeme za odmor na čekanje u kolonama, ali i da bi i domicilno stanovništvo manje osjećalo pritisak turističkih tokova, istaknuo je splitski dogradonačelnik u dopisu upućenom agencijama. 

Vaša reakcija na temu