Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Rat protiv potkornjaka se pretvara u rat prijavama, gradonačelnik kaže da se nema čega bojati

Rat protiv potkornjaka se pretvara u rat prijavama, gradonačelnik kaže da se nema čega bojati

Ja odgovaram za sve u ovom gradu - poručio je Andro Krstulović Opara

Ministarstvo poljoprivrede dobilo je poziv za inspekcijski nadzor zbog sječe na Marjanu. Poziv je, kako doznajemo, stigao iz Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan, a među ostalim i zbog toga što su terenskim radom 'uočene aktivnosti koje ukazuju na postojanje osnovane sumnje kršenja Zakona o šumama'.

Navodi se u pozivu i da ukupan broj nedoznačenih, 'neopravdano posječenih, a zdravih borovih stabala iznosi nekoliko tisuća'! 

- Šumskom tlu koje se nalazi na dijelovima šume posječenim za rad žičara prijete erozijski procesi uz već zabilježene promjene mikroreljefnih obilježja tla uzrokovane rušenjem suhozida... Rasprostiranje kamena posljedica je vuče krošnji i grana posječenih stabala uslijed njihova privlačenja žičarom - navode među ostalim.

Izdvojili su i iščupane masline, a istaknuli su i kako Javnoj ustanovi još nije dostavljen niti jedan dokument koji pobliže opisuje karakter, metodologiju, dinamiku izvođenja radova, rokove....

S ovim su upoznati u Stožeru civilne zaštite koji pak uzvraćaju udarac spremajući se podnijeti prijavu zbog sumnje u koruptivne radnje protiv jedne firme koja, smatraju, opstruira rad jer je navodno unaprijed dogovoren posao pa su im izborom Matime project pomrsili račune. 

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara je pak zadovoljan radom, drži da su transparentni, ali i da će borba protiv potkornjaka još dugo trajati. Poručio je da se ne boji nikakvih prijava ni onih podnijetih DORH-u.

- Nemam se čega bojati. Kao odgovorna osoba? Jesam, glavna sam i odgovorna osoba, preuzeo sam odgovornost, prelomio preko koljena i krenuo u akciju koja se dobrih 40 godina odlagala - odgovorio je.

Ipak, dođe li do sudskih procesa, tko će na sud, pitali su ga novinari.

-  Ako treba, ja ću! Ja odgovaram za sve u ovom gradu - zaključio je.

Vaša reakcija na temu