RATNI ZLOČIN Nakon 27 godina policija prijavila čovjeka koji je na Šibenik ispaljivao 'zvončiće'

RATNI ZLOČIN Nakon 27 godina policija prijavila čovjeka koji je na Šibenik ispaljivao 'zvončiće'

Poginule su četiri osobe, a 35 ih je ozlijeđeno

Zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva šibenska je policija prijavila 62-godišnjaka. 

Utvrdili su da je kao pripadnik srpskih paravojnih postrojbi, vojske takozvane RSK, obnašajući dužnost zapovjednika voda samohodnog višecijevnog lansera raketa, po zapovijedi svojih nadređenih zapovjednika, s privremeno okupiranog područja Hrvatske, tijekom oružanog sukoba, izvršio najmanje osam napada iz samohodnog višecijevnog lansera raketa tipa M-87 'Orkan', čije je korištenje zabranjeno međunarodnim ženevskim konvencijama. 

Ispalio je veći broj raketa s kazetnom bojevom glavom punjenom bombama tzv. 'zvončićima' od kojih su smrtno stradale četiri civilne osobe, a 34 su ozlijeđene.

- Tom prilikom je oštećen veći broj stambenih, gospodarskih, infrastrukturnih i vjerskih objekata, te veći broj automobila i brodica, pri čemu je pričinjena znatna materijalna šteta.  Osumnjičeni je kazneno prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, a s obzirom na to da je nedostupan nadležnim državnim tijelima Republike Hrvatske za njim je raspisana tjeralica - poručila je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69019, "");
Pregledaj komentare