Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RAVNATELJ DOMA ZDRAVLJA 'Ministarstvo zdravstva ne poštuje zakon'

RAVNATELJ DOMA ZDRAVLJA 'Ministarstvo zdravstva ne poštuje zakon'

Marko Rađa komentirao je slučaj liječnice koja ne želi u mirovinu

Nakon što je u Slobodnoj Dalmaciji objavljen članak o dr. Jandranki Bandalo Žepčević koja godinama ima titulu najbolje splitske liječnice, a koja kaže da je u Domu zdravlja tjeraju u mirovinu, reagirao je njegov ravnatelj Marko Rađa, dr. med. 

Rađa navodi kako liječnica koja ne želi u mirovinu nije zaposlenica Doma zdravlja, već je unajmila prostor od Doma zdravlja za privatnu ordinaciju, a ugovor je istekao na njen 65. rođendan. Proziva i Ministarstvo zdravstva zbog negašenja ordinacije po sili zakona. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Poštovani,

Potaknut medijskim natpisom iz Slobodne Dalmacije koji nije iniciran od strane Doma zdravlja već od same doktorice, ponukan sam na iznošenje cjelovitih informacija ovog problema. 

Doktorica Jadranka Bandalo Žebčević nije zaposlenica Doma zdravlja SDŽ već ima privatnu ordinaciju u unajmljenom prostoru koji je zakupila od Doma zdravlja. Dom zdravlja je s doktoricom sklopio ugovor o zakupu prostora do njenog 65. rođendana i sada doktorica boravi u prostoru bez ugovora (nažalost kada Vam 'podstanar' ne želi iseliti iz prostora onda vlasnik prostora ima velikih problema dok ponovno uđe u posjed prostora). Kako na sreću još uvijek postoje mlade kolegice i kolege koji nisu iselili iz RH i zainteresirani su raditi u svom gradu, Dom zdravlja nema namjeru doktorici Bandalo Žebčević, koja ima uvjete za mirovinu, produžiti najam prostora, već na njeno mjesto zaposliti mladog kolegu i tako spriječiti njegov odlazak iz države (a upravo danas smo svjedoci koliko nas je manje i koliko je mladih iselilo iz RH nakon objavljenih podataka DZS-a o popisu stanovništva).

Nadalje Dom zdravlja je tražio od Ministarstva zdravstva RH gašenje privatne ordinacije po sili zakona (Zakon o zdravstvenoj zaštiti NN 100/18, 125/19 i 147/20). Naime u članku 67. spomenutog Zakona pobrojani su svi razlozi kada se privatna ordinacija treba ugasiti po sili zakona (prestaje rad privatne ordinacije) pa između ostalog u članku 67. stavak 1. točka 6. piše ako osoba koja ima odobrenje za samostalan rad (privatnu ordinaciju) izgubi pravo raspolaganja prostorom (kao što je u ovom slučaju). Nažalost samo Ministarstvo zdravstva ne poštuje Zakon o zdravstvenoj zaštiti i na traženje Doma zdravlja da postupi po ovom navedenom članku, Ministarstvo se oglušuje. Naime na dopis i traženje Doma zdravlja od pred mjesec dana do danas nema nikakvog odgovora, doktorica Bandalo Žebčević ima privatnu ordinaciju, nema važeći ugovor o zakupu prostora, a MZ ne postupa po Zakonu. Nadam se da će MZ početi poštivati Zakon o zdravstvenoj zaštiti ako ne na traženje DZ-a onda bar nakon ovoga što je sama doktorica pokrenula medijsku prezentaciju 'svog' problema i pokušaja odgađanja gašenja svoje privatne ordinacije.'

Vaša reakcija na temu