Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RAVNATELJ DUBROVAČKE BOLNICE: Trećina testiranih je zaražena, virus se proširio

RAVNATELJ DUBROVAČKE BOLNICE: Trećina testiranih je zaražena, virus se proširio

Danas je bilo rekordno 70 novoinficiranih

Dubrovačko-neretvanska županija danas je srušila rekord novozaraženih osoba - 70. Od posljednjih 230 testiranih trećina je zaražena. U dubrovačkoj bolnici već je zauzeto pola kreveta predviđenih za oboljele.

'To su podaci u posljednja 24 sata. Jučer smo i testirali najviše do sad, 230 osoba. Od toga je 70 bilo pozitivno, u odnosu na prošli tjedan kada je taj broj testiranja iznosio oko 150-160, ali smo imali negdje 10 do 15 posto. Ovo je već jedna trećina ukupnog broja testiranih, što pokazuje da se virus prilično proširio kroz populaciju. To je rezultirao i većim brojem klinički pozitivnih pacijenata, a i laboratorijski pozitivnih testova', pojasnio je ravnatelj dubrovačke bolnice Mario Bekić za RTL Danas.

'U ovom trenutku imamo u Općoj bolnici Dubrovnik imamo 22 hospitalizirana pacijenta, od toga su tri u jedinici intenzivnog liječenja, ali nisu intubirani', dodao je.

Kazao je i kako je u Dubrovniku već bila mobilizacija, kada su povučeni iz sustava specijalizanti koji su bili na edukaciju u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Trenutno su organizirali sustav bez uvjeta mobilizacije.

'Pretpostavljam da je ministar mislio na cjelokupnu organizaciju i mobilizaciju zdravstvenog sustava', osvrnuo se Bekić na Beroševu današnju izjavu.

Otkrio je kako u Općoj bolnici Dubrovnik ima još prostora za mobilizaciju.

'Imamo primarnu zdravstvenu zaštitu, kao i neke privatne ustanove. One su se dijelom organizirale i u prošlom valu na proljeće', zaključio je.

Vaša reakcija na temu