Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Ravnatelj KBC-a Split komentirao smrt Vladimira Matijanića: Obavljaju se radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica

Ravnatelj KBC-a Split komentirao smrt Vladimira Matijanića: Obavljaju se radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica

'Izražavam žaljenje zbog smrti gospodina i duboku sućut obitelji'

Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, obratio se medijima u vezi smrti Vladimira Matijanića.

'U ime Kliničkog bolničkog centra Split izražavam žaljenje zbog smrti gospodina Vladimira Matijanića i duboku sućut obitelji.

Po nalogu ministra zdravstva obavljaju se radnje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko postupanja prilikom pružanja medicinske pomoći gospodinu Matijaniću u Zavodu za hitnu medicinu, pa tako i u KBC-u Split kojem sam na čelu. Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavlja uvide u dokumentaciju i razgovore sa svim osobama u zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u ovaj događaj.

Za dio okolnosti koje se vezuju za rad naše bolnice već ranije smo pokrenuli postupak unutarnjeg nadzora i obavili razgovore s osobljem.

U stalnom smo kontaktu s ministrom zdravstva te ćemo zajedno uskoro predstaviti izvješća koja će utvrditi jesu li poduzimane radnje strane svih ustanova bile u skladu s propisanim procedurama za pružanje odgovarajuće medicinske pomoći pacijentu.

O svim nalazima bit ćete pravodobno obaviješteni', napisao je.

Vaša reakcija na temu