Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ravnatelj KBC-a Split: 'Stanje pacijenata iz Doma za starije je zadovoljavajuće'

Ravnatelj KBC-a Split: 'Stanje pacijenata iz Doma za starije je zadovoljavajuće'

Osim štićenika Doma za starije, u KBC-u Split još imaju 39 pacijenata zaraženih koronavirusom

Svih 49 pacijenata iz Doma za starije imaju simptome koronavirusa. 47 ima blage tegobe, a dvoje umjerene. Još se čekaju nalazi za 39 osoba koje su prebačene iz Doma u splitsku bolnicu. Gostujući u RTL-u Danas ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović rekao je da rezultati još nisu stigli. 

'Očekujemo ih u tijeku sutrašnjeg dana. Stanje bolesnika je zasad nepromijenjeno i možemo reći da je zadovoljavajuće. No, pritom moramo imati na umu da su to bolesnici koji imaju i druge kronične bolesti i zbog toga treba biti oprezan u prognozama', kazao je Meštrović te dodao da im je stanje najbolje moguće. Dodao je da je svim pacijentima je napravljen rengenogram pluća, krvna slika i EKG.

Meštrović je kazao da 87-godišnjakinja koja je danas preminula u Splitu, a bila je zaražena koronavoirusom, nije bila ni na koji način povezana s Domom za starije i nemoćne. 

'Primljena je sa znakovima srčanog zatajenja, a onda su na rendgenogramu nađeni znakovi koji su upućivali na infekciju koronavirusom', kazao je Meštrović i dodao da je žena preminula otprilike u isto vrijeme kada su dobili pozitivan nalaz na koronavirus. 

Osim štićenika Doma za starije, u KBC-u Split još imaju 39 pacijenata zaraženih koronavirusom.

'Ostalih 39 su u dobrom stanju. Imaju blage simptome bolesti, osim onih koji su na respiratorima. Prije tri dana ih je bilo desetero, pa smo ih dvoje odvojili od respiratora i danas još dvoje i to je četvero. To je sjajno, ali moramo biti oprezni jer se i kod njih još može dogoditi pogoršanje, ali nadam se da ga neće biti', kazao je Meštrović za RTL Danas i dodao da je bolnica spremna i za puno veći broj oboljelih. 

Vaša reakcija na temu