Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović RAVNATELJ PARK ŠUME O SLUČAJU MARJAN 'Upozoravali smo na nepravilnosti'

RAVNATELJ PARK ŠUME O SLUČAJU MARJAN 'Upozoravali smo na nepravilnosti'

DORH je ustupio predmet USKOK-u

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan Damir Grubšić komentirao nam je to što je USKOK preuzeo slučaj sanacije Marjana.

- Ono što mogu potvrditi u ovom trenutku je da smo na traženje nadležnih institucija  predali, kao Ustanova koja upravlja zaštićenim područjem, svu traženu dokumentaciju - kazao nam je.

Od početka same sanacije, podsjetio je, upozoravaju da se nije trebala odvijati bez elaborata i potrebnih suglasnosti na to.

- Upozoravali smo da je dinamički plan i hodogram izvođenja radova trebalo tražiti od izvođača radova. Također, da se nedoznačena stabla ne smiju sjeći, da je Marjan i zaštićeno područje i da je kulturno dobro. Na koncu, da se tom i takvom sanacijom mogu izgubiti, ugroziti na neki način obilježja zbog kojih je stavljen u kategoriju park-šume i zbog čega je proglašen zaštićenim područjem i da se moraju poštivati zakoni - iznio je.

Istaknuo je i da ono što se zna je da su razne institucije, od DORH-a do inspektora zaštite prirode i neovisnih vještaka potvrdile da postoje nepravilnosti.

- Pošto je sam postupak u tijeku, sve ostalo, dakle utvrđivanje činjenica, bih prepustio onima kojima je to zadatak - zaključio je Grubšić.

Vaša reakcija na temu