Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović RAVNATELJ POLICIJE O INCIDENTU NA BAČVICAMA 'Sve je obavljeno po pravilima struke, omalovažavali su službenike'

RAVNATELJ POLICIJE O INCIDENTU NA BAČVICAMA 'Sve je obavljeno po pravilima struke, omalovažavali su službenike'

'Nismo usmjereni da građanima zabranjujemo šetnju', kaže Nikola Milina

Završena je unutarnja kontrola događaja koji se u nedjelju zbio na Bačvicama te je završio privođenjem novinarke Slobodne Dalmacije Silvane Uzinić, njene prijateljice i još jednog muškarca. Kako je jutros u programu N1 rekao glavni ravnatelj policije Nikola Milina, nije ustanovljeno da je policija protuzakonito postupala. Sve je obavljeno po pravilima struke, kazao je Milina. Tek će policajac koji je govorio 'koji je vama kurac' dobiti upozorenje. 

'Nisam još dobio cjelovito izvješće. Usmeno sam se čuo s načelnikom unutarnje kontrole. Policijski službenici su postupali prema pravilima struke. Jedino je sporno bilo verbalno prepucavanje. Policijski službenik bit će upozoren', kazao je Milina za N1. 

Tvrdi da će slučaj epilog dobiti na Prekršajnom sudu jer su sve troje privedenih prijavljeni za prekršaje protiv javnog reda i mira. 

'Radilo se o omalovažavanju i nepoštivanju policijskih službenika koji su provodili mjere. Nigdje to nije bio problem, osim u Splitu. Otkada je kao epidemiološka mjera donijeta odluka o ograničenju okupljanja većeg broja osoba na javnom prostoru, policija provodi preventivne mjere u svim gradovima pa tako i u Splitu. Policija je imala saznanja da se na Bačvicama okupio veći broj osoba. Policija je krenula s mjerom upozorenja građanima da se raziđu. Dok su provodili mjere i građani se razilazili, dvije osobe išle su u suprotnom smjeru. Govorile su da se imaju pravo kretati. One su omalovažile i iskazale potpuno nepoštovanje prema policijskim službenicima koji su postupali prema većem broju osoba', kazao je Milina. 

I sam je potvrdio da su zaprimili veći broj kritika zbog postupanja na Bačvicama. 

'Sada dolazi puno upita u ravnateljstvo da je policija prekoračila ovlasti. Međutim, nije se postupalo prema dvije osobe koje idu na omiljeno šetalište, već je to opća mjera da se u jednom trenutku ne okupi veći broj osoba. Tu mjeru provodimo u svim velikim gradovima. Nigdje nije bilo problema, osim u Splitu. Glasno su protestirale, a jedan građanin je omalovažavao policijske službenike. Epilog će biti na Prekršajnom sudu. Nije policija usmjerena da građanima zabranjuje šetnju, nego je to mjera da se ne okupi veliki broj građana u jednom trenutku. Građanin nad kojim je primijenjena sila nije imao primjedbe', rekao je Milina u razgovoru za N1. 

'Bitno je da se sve mjere provode temeljem zahtjeva medicinske struke i epidemiologa. Svaki dan analiziraju što se događa, donose se sukcesivno mjere i restrikcije, to su ograničenja ljudskih prava svih nas. Ako se situacija bude poboljšavala, ima i blažih mjera. Sve ovisi kako će se razvijati epidemiološka situacija. To je ključno. Razmišljamo o građanima koji se vraćaju iz inozemstva, koje mjere prema njima poduzimati. Razmišljamo o gospodarstvu, omogućava se gospodarska opskrba, da funkcionira sve što je neophodno', rekao je Milina. 

Vaša reakcija na temu