REAKCIJA NAČELNIKA DUGOPOLJA: Što očekivati od nekoga tko nije u stanju točno izgovoriti naziv tehnologije, a kamo li išta shvatiti

REAKCIJA NAČELNIKA DUGOPOLJA: Što očekivati od nekoga tko nije u stanju točno izgovoriti naziv tehnologije, a kamo li išta shvatiti

'Neće me iznenaditi da vijećnik Radošević uskoro pokrene lov na vještice uzbunjujući javnost s novom babarogom'

Načelnik Općine Dugopolje Perica Bosančić reagirao je na priopćenje HSP-a u kojem prozivaju lokalnu vlast zbog gradnje vrtića u blizini dalekovoda. Reakciju prenosimo u cijelosti:

- Uistinu je nevjerojatno do kojih su granica neki ljudi spremni ići radi vlastite samopromocije - šireći laži i dezinformacije, bezrazložno uzbunjujući i obmanjujući javnost te ponižavajući struku i 200 godina znanstvenih istraživanja. Općina Dugopolje nije je srljala s izborom lokacije za izgradnju dječjeg vrtića i nije zanemarila uzeti u obzir sve faktore, uključujući i spomenuti dalekovod. U ožujku 2019. ( 6 mjeseci prije građevinske dozvole) izrađena su dva elaborata s kojima se obradio mogući utjecaj dalekovoda na projekt vrtića. Prvi elaborat ( Elaborat br. 0181/3-19 ) izradio je Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba – ovlašten od Ministarstva zdravlja za obavljanje stručnih poslova zaštite od elektromagnetskih polja. Drugi elaborat izradio je Dalekovod projekt ( Projekt broj RP2423) iz Zagreba s kojim je obrađena potpuna međuovisnost zgrade i dalekovoda. Oba elaborata dokazala su da su svi pokazatelji daleko ispod onih dopuštenih Pravilnikom o zaštiti od elektromagnetskih polja. Oba elaborata su predana i vijećnicima HSP Dugopolja nakon što su prije više mjeseci izrazili svoju zabrinutost, te su dobro upoznati s pravorijekom struke. Stoga konstatiram da svjesno i namjerno lažu javnost.

Ovaj članak ne bi bio potpun kad se ne bi dotakao još apsurdnijih dijelova ove cijele priče. Naime, Ivica Radošević – vijećnik HSP-a, je izgradio svoj bespravni objekt u neposrednoj blizini ovog istog dalekovoda, a isti objekt je prema vlastitim riječima namijenio za starački dom. Također dio populacije na koji se odnose vrijednosti Pravilnika za područja s povećanom osjetljivosti. Druga dva vijećnika HSP-a Dugopolje su kupili stanove također u neposrednoj blizini ovog dalekovoda i tu s obiteljima žive već 10 godina. Pametnome dosta. Uistinu, neće me iznenaditi da vijećnik Radošević uskoro pokrene lov na vještice uzbunjujući javnost s novom babarogom. Već je iskazao zabrinutost oko uvođenja, njegovim riječima, 'P.G. mreže'. Da prevedem, radi se od 5G mreži. No što očekivati od nekoga tko nije u stanju niti točno izgovoriti naziv tehnologije, a kamo li išta shvatiti - poručio je načelnik Općine Dugopolje.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57291, "");
Pregledaj komentare
29