Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com REAKCIJA STUDENCA Nema otpuštanja radnika na Korčuli i Lastovu, trojici je istekao ugovor, a dva su ugovora prekinuta na inicijativu zaposlenika

REAKCIJA STUDENCA Nema otpuštanja radnika na Korčuli i Lastovu, trojici je istekao ugovor, a dva su ugovora prekinuta na inicijativu zaposlenika

Čelnici tih otoka su jučer uputili dopis toj tvrtki

Iz tvrtke Studenac reagirali su na dopis kojeg su im uputili čelnici Korčule i Lastova u vezi otpuštanja u njihovim trgovinama na tim otocima. 

- Nije istina da će u narednim mjesecima uslijediti daljnje otpuštanje djelatnika Studenca d.o.o. na otocima Korčuli i Lastovu, pod 'izlikom' tehnološkog viška. Niti jedan zaposlenik Studenac trgovina na otocima Korčuli i Lastovu nije otpušten nastavno na trenutnu situaciju s koronavirusom. Za troje djelatnika Studenac trgovina u ovim općinama nisu produženi ugovori o radu koji temeljem prethodno dogovorenih uvjeta s tim djelatnicima regularno ističu 31. ožujka te su dva ugovora prekinuta na vlastitu inicijativu zaposlenika - poručuju iz Studenca. 

Dodaju kako ostalih 160 djelatnika Studenca na otoku Korčuli i Lastovu i dalje radi na svojim radnim mjestima. Naglašavaju kako zapošljavaju ukupno 3238 djelatnika u 533 trgovine duž jadranske obale i na otocima. 

- S obzirom na to da smo dijelom hrvatskog gospodarstva, i mi smo pogođeni posljedicama koronavirusa i naš prioritet je osigurati radna mjesta za sve naše zaposlenike, a posebno za one s kojima imamo potpisane ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Također, htjeli bismo istaknuti da nismo neosjetljivi na specifičnu situaciju s kojom se susreću zaposlenici čiji ugovori ističu 31. ožujka 2020. Zato smo donijeli odluku da ćemo im isplatiti uskrsnice, kao i posebne bonuse za rad u izvanrednim okolnostima, koje ćemo isplatiti i svim ostalim zaposlenicima koji rade u trgovinama i na skladištu, o čemu je već ranije donesena odluka Uprave. Uz to, donijeli smo i odluku da ćemo njihove eventualne aplikacije na radna mjesta koja će biti otvorena ako dođe do promjene situacije prioritizirati - zaključuju.

Vaša reakcija na temu