Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com REFORMA: Roditelji s troje djece i bruto plaćom od 1500 eura, dobit će 0 eura!

REFORMA: Roditelji s troje djece i bruto plaćom od 1500 eura, dobit će 0 eura!

'Već smo ranije predlagali da osobni odbitak koriste oba roditelja'

Udruga Obitelji 3plus neprekidno zagovara, predlaže i traži konkretne mjere u korist obitelji s djecom, a posebno s troje ili više djece, jer, naglašavaju, 'upravo te obitelji čine presudnu razliku potrebnu za opstanak hrvatskog naroda'. 

'Smatramo da je trenutak u kojem živimo izuzetno nepovoljan jer smo suočeni s padom nataliteta, starenjem populacije i iseljavanjem stanovništva iz RH. 

Najavljena porezna reforma je nedostatna za 112.830 obitelji s troje ili više djece, koliko ih živi u Hrvatskoj! Izračunali smo učinak najavljene porezne reforme na roditelje s troje ili više djece - neto plaća roditelja s troje ili više djece koji ima bruto plaću 1.000,00 EUR povećat će se 22,50 EUR', poručuju.


'Iako pozdravljamo povećanje osobnog odbitka, isti ne utječe na povećanje primanja u obiteljima, a posebno u obiteljima s troje ili više djece. Već smo ranije predlagali da osobni odbitak koriste oba roditelja za svu svoju djecu, te smatramo da je sad dobro vrijeme da se promijeni ovo pravilo – to bi značajnije utjecalo na primanja u obiteljima s djecom. 

I dalje se zalažemo za univerzalni dječji doplatak za svako dijete, s progresivnim rastom kako raste broj djece u obitelji; za priznavanje/stimuliranje rada za podizanje djece sa svrhom usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života te potpuno subvencionirani dječji vrtić za svu djecu u Hrvatskoj', naglašavaju.

Vaša reakcija na temu