Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović REKLA JE 'NE' Ana Dorotić Čaljkušić podnijela ostavku u splitskom Gradskom vijeću i istupila iz Centra!

REKLA JE 'NE' Ana Dorotić Čaljkušić podnijela ostavku u splitskom Gradskom vijeću i istupila iz Centra!

Razlog je odluka koja se tiče Maje Đerek

Vijećnica Centra Ana Dorotić Čaljkušić podnijela je ostavku u splitskom parlamentu. Uz to, istupila je i iz stranke Centar. Da je Dorotić Čaljkušić 'bivša' počelo se špekulirati nedugo nakon sjednice Gradskog vijeća jer nije bila na glasovanju tijekom nove odluke o ustrojstvu koju je donio gradonačelnik Ivica Puljak. Naime, 'razbijanjem' Upravnog odjela za gradsku imovinu, suspendirana pročelnica Maja Đerek, ako je Službenički sud vrati na posao, nema radnog mjesta na koje se može vratiti. Pročelnik će je 'sistematizirati', odnosno naći neko drugo mjesto, potvrdio je i Puljak na sjednici. Ustroj je, pak, 'branio' argumentima o učinkovitosti, negirajući da ga radi zbog Đerek. 

- Na 27. sjednici Gradskog vijeća došlo je do razilaženja u mišljenjima vezano za jednu točku dnevnog reda. Naime, nisam se složila s Odlukom o ustrojstvu gradske uprave Splita, svojevoljno sam napustila vijećnicu u trenutku glasovanja i nakon razgovora i dogovora s gradonačelnikom, odlučila sam dati ostavku - rekla nam je Dorotić Čaljkušić razloge odlaska.

Ponosna je, kaže, na sav svoj dosadašnji rad u Gradskom vijeću. 

- Obavljala sam funkciju gradske vijećnice časno i odgovorno i uvijek u javnom interesu. Svojim kolegama i kolegicama želim puno sreće, hrabrosti i uspjeha u daljnjem radu i borbi za dobrobit Splita i svih građanki i građana - poručila je Dorotić Čaljkušić.

U trenutku glasanja u vijećnici nije bila ni oporba na broju, nedostajao je nezavisni s liste HDZ-a Zoran Đogaš, tako da Puljkova namjera o ustroju nije dovedena u pitanje. Gotovo nitko nije ni primijetio da vijećnice nema. Međutim, brzo se pronio glas da je nezavisni Damir Barbir, ključna ruka vladajućih, prokomentirao Puljku njezin odlazak za vrijeme glasanja na sjednici. 

- Ne bih komentirao što je u stranci Centar, ne želim ulaziti u takve  odnose, ni igre gluhih telefona. To me ne zanima. Nisam ja rekao da nije fer da im nije rekla, ni išta takvoga. Ne! - sukus je Barbirovog odgovora na naš upit o skretanju pažnje Puljku. 

Plan je bio, kako doznajemo, da se mirno izvede prijelaz, time što bi Natalia Tafra Bazina, kojoj je Dorotić Čaljkušić zamjena, aktivirala mandat. No, ipak se bliska suradnica bračnog para Puljak neće vratiti u Vijeće. 

- Ja sam iskomunicirala da se ne želim vraćati. Razlozi su osobne prirode, a u stranci sam naišla na razumijevanje - rekla nam je Tafra Bazina i uputila nas na stranku za daljnja pitanja. 

Puljak kao predsjednik stranke Centar nije komentirao odlazak još jedne suradnice kao ni to tko će je zamijeniti. 

Dorotić Čaljkušić se, inače, rijetko javljala za riječ, kao i mahom svi Puljkovi gradski zastupnici. Pamti se njen pokušaj uvođenja 'dress coda' novinarima koji prate rad Vijeća, zbog čega je priskrbila epitet 'modna policajka'. O tom prijedlogu se na kraju nije ni raspravljalo na Gradskom vijeću jer nije dobio većinu ni na Odboru za statut.

Vaša reakcija na temu