Rekonstruirat će se zgrade splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije

Rekonstruirat će se zgrade splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije

Vrijednost radova je veća od 20 milijuna kuna s PDV-om

Fakultet građevine, arhitekture i geodezije u utorak će potpisati ugovor o radovima na rekonstrukciji postojećih zgrada Fakulteta s izvođačem tvrtkom 'Čulić elektro centar'. Radovi su vrijedni nešto više od 16 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno nešto više od 20 milijuna s uključenim porezom. Rekonstruirat će se tri zgrade, a radovi će se obaviti u sklopu projekta 'Implementacijom suvremene znanstveno-istraživačke infrastrukture na FGAG do pametne specijalizacije u zelenoj i energetski učinkovitoj gradnji K.01.1.1.02.0027' čiji je nositelj Fakultet.

Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta je 84.513.801,36 kuna, od kojih se 82.772.609,88 kuna financira iz bespovratnih sredstava EU. Trajanje projekta je od 1. lipnja 2018. do 1. siječnja 2021. godine, a opći cilj je organizacijskim reustrojem i unaprjeđenjem infrastrukture znanstveno-istraživačkog sektora Fakulteta građevine, arhitekture i geodezije Split doprinijeti razvoju znanstveno-istraživačke djelatnosti Sveučilišta u Splitu, te šire lokalne i regionalne zajednice Jadranske Hrvatske, s naglaskom na pametnu specijalizaciju u području ekološki prihvatljivih tehnologija, opreme i naprednih materijala te ekološki prihvatljivih prometnih rješenja. 

Provedbom projekta podići će se razina znanstveno-istraživačkih radova, projekata, inovacija i patentnih prijava u područjima zelene i održive gradnje, brige za okoliš te održivog planiranja inteligentnih gradova i transporta. U sklopu projekta planirana je provedba organizacijske reforme, dogradnja laboratorija FGAG u Žrnovnici, rekonstrukcija postojećih građevina FGAG u Splitu, nabavka znanstvene opreme te promidžba.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46989, "");
Pregledaj komentare