Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RELATA O NEUPISANOJ DJECI Drugi uzimaju sredstva EU i grade vrtiće, a mi gledamo

RELATA O NEUPISANOJ DJECI Drugi uzimaju sredstva EU i grade vrtiće, a mi gledamo

'Potrošili smo godinu dana za rješavanje ovog problema'

O problemu neupisane djece u vrtić progovorila je i HDZ-ova Ivana Relata. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

'Prije su dica išla u babe na selo, a sad dolaze u babe u grad. I bit će tako dok za dicu u Splitu nema mjesta. Roditelji nemaju stanove, a dica mjesta u vrtiću. Više od 500 splitske dice ne može do vrtića. Problem nije nov, ali smo izgubili godinu dana u njegovom rješavanju. 

Drugi uzimaju EU sredstva, a mi ih gledamo. Cijela Hrvatska gradi vrtiće iz EU fondova. Svi! Svi osim Splita u kojem vlast zadnjih 10 mjeseci nije radila ništa za vrtiće, niti bi radili iduće tri godine. 

Njima ide kampanja za Sabor, pa onda kampanja za Brisel, pa kampanja za Pantovčak, sve kako bi namaknuli što više novca za svoj obiteljski OPG, a splitskim roditeljima i dici ide kampanja pronalaska teta čuvalica. Birajte – ili vlast kojoj će vrtići biti na prvom mjestu ili vlast koja će svaki drugi dan držati konferencije na Markovom trgu', napisala je Relata.

Vaša reakcija na temu