Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Relata o novoj aferi splitske vlasti: 'Nije trebalo dugo čekati. Od jučer do danas'

Relata o novoj aferi splitske vlasti: 'Nije trebalo dugo čekati. Od jučer do danas'

'Svaka čast na uštedama'

Na novu aferu splitske vlasti na Facebooku se osvrnula i Ivana Relata, gradska vijećnica HDZ-a. 

Podsjetimo, nisu se ni stišale strasti oko angažmana umirovljenika u Javnoj ustanovi Športski objekti kojemu je isplaćena otpremnina, a isplivao je sličan slučaj i u drugoj gradskoj firmi - u Splitskoj obali. 

Evo što Relata kaže na tu temu:

'Nažalost, nije trebalo dugo čekati novu aferu... od jučer do danas. Svaka čast na uštedama nove splitske vlasti! Pitanje je samo zašto bi se otpremninama 'stimulirali' ionako zakoniti i utemeljeni otkazi?

Svjedoci smo tumačenja 'ušteda' čelnog čovjeka Splitske obale, koji iste uspijeva ostvariti ni manje ni više nego isplatama nepripadnih otpremnina. Naime, kako isti navodi u slučaju gospođe Prkić, radi se o stimulativnoj otpremnini u situaciji u kojoj je tvrtka ostala bez prihoda. Kako je međutim u toj situaciji direktor lako mogao posegnuti za poslovno uvjetovanih otkazom (s obzirom na to da su u zakonu isti predviđeni upravo za ovakve situacije) i otpremninom propisanom u pravilniku, nije jasna potreba za isplatom ovakvih stimulacija. Štoviše, svaki ga je (ispod)prosječan pravnik mogao savjetovati da u slučaju želje za zapošljavanjem djelatnika na pola radnog vremena može posegnuti za otkazom ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora, također s isplatom samo propisane otpremnine, ali kako bi u to slučaju 'opravdao' potpuno netemeljnu isplatu 100.000,00 kn dok tvrtka grca u dugovima i blokadama.'

Vaša reakcija na temu