Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
REMETIO RED I MIR NA JAVNOM MJESTU Popišao se uz ogradu zračne luke, mora platiti 80 eura kazne

REMETIO RED I MIR NA JAVNOM MJESTU Popišao se uz ogradu zračne luke, mora platiti 80 eura kazne

Okrivljenik se branio da ima zdravstvenih problema s prostatom. Sud mi nije povjerovao

Poduzetnik iz Splita kažnjen je na splitskom Prekršajnom sudu kaznom od 595 kuna ili 80 eura zbog prekršaja članka 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, uriniranja na javnom mjestu na travnatoj površini uz zaštitnu ogradu Zračne luke Split, čime je, konstatirao je sud, vrijeđao moralne osjećaje građana. 

Okrivljenik je sudu obrazložio da je upravo sletio u Split i da ga je 'stislo' prilikom napuštanja terminala. Ima problema s prostatom pa nije bio u mogućnosti potražiti toalet jer bi mu to oduzelo dosta vremena pa se pomokrio kraj ograde na travu iza jednog stabla. U tom trenutku naišao je policajac koji ga je smjesta odveo u postaju aerodromske policije. 

Na suđenju je svjedočio i policajac koji je priveo okrivljenika. Napomenuo je kako se mjesto na kojem je urinirao nalazi stotinjak metara udaljeno od nužnika u zgradi Zračne luke. 

Sud nije prihvatio obranu okrivljenika da je urinirao na javnoj površini zbog zdravstvenih problema. Smatra da je mogao izbjeći tu situaciju da je nuždu obavio u sanitarnim prostorijama Zračne luke iz koje je upravo izašao. Sud nije dobio nikakvu dokumentaciju iz koje bi bilo vidljivo da okrivljenik ima zdravstvene probleme. 

Otegotnih okolnosti nije bilo, a olakotne su bile dosadašnja prekršajna nekažnjavanost te činjenica što su nisu prouzročene štetne posljedice. 

Vaša reakcija na temu