Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Renić: Neke koncesije se oduzimaju zbog neizvršenih obveza, ali one koje su u vlasništvu HDZ-a ili HGS-a Željka Keruma ostaju na snazi

Renić: Neke koncesije se oduzimaju zbog neizvršenih obveza, ali one koje su u vlasništvu HDZ-a ili HGS-a Željka Keruma ostaju na snazi

Predlažemo da se sve koncesije pravedno obračunavaju bez obzira na stranačku pripadnost, kaže županijski vijećnik stranke Pametno

Na dnevnom redu današnje sjednice županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije raspravljat će se o prijedlozima odluka o prijenosima koncesija na pomorskom dobru i njihovih proširenja na području županije.

- Proširenje koncesije na pomorskom dobru pored kampa u Stobreču obuhvaća nove šankove, turističku podmornicu, plovilo za prijevoz putnika i motornu opremu za iznajmljivanje, a naknada za proširenje iznosi 0 kuna. Koncesionar na ovom području je tvrtka Excelsus d.o.o. u vlasništvu Ivice Tafre, istaknutog člana HDZ-a. Spomenuta tvrtka već godinama ima i koncesiju na kamp u Stobreču koji također koristi bez naknade. Znamo što bi se dogodilo da netko od nas ne plaća svoje obveze i traži besplatne ustupke od Županije – izjavio je županijski vijećnik stranke Pametno Ante Renić.

Među prijedlozima na dnevnom redu je i proširenje koncesije gradskoj tvrtki Splitska obala, kojom kao predsjednik nadzornog odbora upravlja HDZ-ov koalicijski partner Željko Kerum. Proširenjem koncesije Splitska obala će dobiti pravo na ostakljene štekate i novi kiosk na Zapadnoj obali, bez naknade.

- Iako se neke koncesije oduzimaju zbog neizvršenih obveza, one koje su u vlasništvu HDZ-a ili njihovog koalicijskog partnera iz HGS-a Željka Keruma, ostaju na snazi. Najbolji primjer korištenja povlaštenih pozicija su Bene koje imaju 16 bespravnih objekata i za koje se ne podmiruju obveze prema Županiji, ali su te koncesije i dalje na snazi. Zakon očito ne vrijedi za sve jednako. Predlažemo da se sve koncesije pravedno obračunavaju bez obzira na stranačku pripadnost. Na današnjoj sjednici ćemo predložiti i oslobađanje urednih koncesionara od naknade za ovu godinu, tako bi pomogli gospodarstvenicima u županiji – poručio je Renić.

Vaša reakcija na temu