Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KNINJANI O BIVŠOJ GRADONAČELNICI 'Ne čudi nas, moglo je i ranije'

KNINJANI O BIVŠOJ GRADONAČELNICI 'Ne čudi nas, moglo je i ranije'

Privođenje Josipe Rimac nije iznenadilo građane Knina

Vijest o privođenju Josipe Rimac nije niti malo uzdrmala Kninjane. Barem one na koje smo naišli na praznim gradskim ulicama. I kafići su sablasno prazni 'Oš još' je iznimka, blizu poslovnih ureda je, možda je zato brojio nešto više punih stolova.

Bivša gradonačelnica i državna tajnica u Ministarstvu uprave ne uživa empatiju kod 'zemljaka', dapače. Vjerovali ili ne, uopće nije niti tema ćakula u kafićima.

- Ne čudi nas, moglo je i ranije - komentirao nam je tek konobar u kafiću.

Nastavilo se o nogometu, kad će se moći na stadion. Ugodni Kninjani ne pristaju pred kamere, ali mahom im je reakcija ista, doslovno ih nije briga, a i ne očekuju previše od 'spektalularnih privođenja'.

- Tresla se brda, rodija se miš - kaže nam uglas dvojac dostavljača.

Na gradskoj upravi su grafitom pokazali što misle 'Volimo te Josipa, ali Marko nam je draži'. Inače, gradonačelnik Marko Jelić nije bio u upravi, imao je, kaže, hitan sastanak. O prethodnici je, rekao nam je, doznao iz medija i ne zna ništa više od toga.


- U kontaktu sam sa zamjenicima. Žao mi je što je Knin doveden opet u negativan kontekst, želim naglasiti da Grad nema s tim nikakve veze. Čak i ne znam o čemu se radi, a kako sam na putu, koliko znam, policija nije bila niti su išta tražili od nas - rekao nam je. 

U pitanju su, navodno, vjetroelektrane, kako izgrađena tako i jedna planirana. Ta planirana je nadomak Knina, u mjestu Vrbnik. Ali, ni to ne zanima stanovnike Zvonimirovog grada. Naš vodič, koji je želio ostati anoniman, objasnio nam je i zašto.

- Želimo živit normalno više, pogledajte nam grad, nema života. A dođite za Oluju, kunit će se u Knin! Proveo sam četiri i pol godine u ratu, ne zanimaju me njihove priče ni svađe koje nas vraćaju u rovove. Samo me zanima odakle im više obraz krast - govorio je u dahu.

A zašto Rimac ne uživa ljubav Kninjana dovoljno je prošetati ulicom u kojoj živi. Kuća u kojoj živi je zapravo vila, ograđena i očuvana, a okolo derutne zgrade, načete i zapostavljene. Sjaj i bijeda u nekoliko sličica. Trebala je ovo zaista biti reportaža o 'kninskoj kraljici' kako se tepalo bivšoj gradonačelnici, ali se pretvorila u još jednu priču o tužnom Kninu gradu.


Prije odlaska sjeli smo u jedan kafić uz cestu sažeti dojmove i razmijeniti još koju riječ. Iz misli nas je prenula Riblja čorba i 'Pogledaj dom svoj anđele'. Dovoljno...


Vaša reakcija na temu