Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović REVIZIJA KORISNIKA: Proslavljeni splitski olimpijac i operni kazališni prvak moraju vratiti gradski stan

REVIZIJA KORISNIKA: Proslavljeni splitski olimpijac i operni kazališni prvak moraju vratiti gradski stan

Prema saznanjima Banovine promijenile su im se materijalne okolnosti

Od barem tri korisnika kadrovskih stanova Banovina će tražiti da ih vrate jer su, obrazlažu, izgubili pravo na njih. Jedan je od Splićanke koja desetak godina više ne djeluje u svom gradu, drugi od opernog prvaka Ivice Čikeša, a treći od osvajača olimpijske medalje Igora Boraske. Služba za gradsku imovinu, naime, napravila je reviziju korisnika kadrovskih stanova. Uskoro će i objaviti popis stanara po privilegiranoj cijeni i njihova dugovanja.

Promijenile su se, navode, materijalne okolnosti. Čikeš se, prema saznanjima iz gradske uprave, riješio druge nekretnine, ali samim tim što je u određenom trenutku bio u njenom vlasništvu, prekršio je pravilnik. 

- To nije istina što govore. Jedino što imam je stan koji sam dobio kao zaslužni umjetnik - tvrdi nam Čikeš.

Boraskina uža obitelj je pak prema spoznajama iz Banovine u vlasništvu još stanova. Nije upisan on kao vlasnik, ali jesu oni. Neugodna vijest Borasku je zatekla na putovanju.

-  Stan sam dobio prije dvadesetak godina, kao i drugi zaslužni olimpijci. Pokrenuo sam proceduru za otkup po tržišnoj cijeni još prije pet godina, nisu se promijenile okolnosti na osnovu kojega sam ga dobio. I dalje djelujem i doprinosim u svom gradu - šokiran je Boraska.

Kazao je i da je otkup pokrenuo tek kada je izašao iz Vijeća i to iz moralnih razloga. 

Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu intenzivno radi na uvođenju reda u prostore i stanove, a među  ciljevima su sprječavanje gubitka proračunskog novca te zbrinjavanje socijalno potrebitih prema listi prvenstva. U stanove koji se vrate zbog korištenja bez pravne osnove smjestit će se upravo Splićani koji su zbog teških  životnih uvjeta zaslužili kvadrate.

Vaša reakcija na temu