Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
REXPO Uskoro počinje najveći međunarodni sajam investicija u Hrvatskoj

REXPO Uskoro počinje najveći međunarodni sajam investicija u Hrvatskoj

Svake godine ga posjećuju investitori iz Kine, Velike Britanije, Indije i Ujedinjenih Arapskih Emirata kako bi se informirali o ulagačkim prilikama u Hrvatskoj, a otvorit će ga ministar Butković

U zagrebačkom City Plaza centru se 26. i 27. studenog održava osmi međunarodni sajam investicija REXPO. Cilj sajma je, ističu organizatori, osnaživanje nacionalne poslovne klime, a posjetiteljima će se predstaviti brojni investitori, projektanti i investicijski fondovi te svi oni koji svojim poslovanjem doprinose razvoju hrvatskog gospodarstva i ekonomije u regiji.

Svake godine REXPO posjeti više od 1500 posjetitelja, a sajam je podijeljen na dio u kojem gradovi i tvrtke predstavljaju svoje projekte te forumski dio posvećen najaktualnijim trendovima iz industrije. Prvi dan sajma posvećen je infrastrukturnim projektima i investicijama. U 17 sati će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković svečano otvoriti sajam, dok će se prisutnima obratiti i ostali  dužnosnici. 

Prva panel rasprava pod pokroviteljstvom KPMG-a 'Barometar financija na tržištu nekretnina 2019' bavit će se temom tržišta nekretnina, njegova financiranja i očekivanja u budućnosti. Pored govornika iz tvrtke KMPG, u raspravi će sudjelovati i Ana Volk iz koncerna Sunce, Neven Mikec iz VMD-a, Patrick Franolić iz Spiller Farmera i predstavnici komercijalnih banaka. 


Na drugoj panel raspravi pod pokroviteljstvom Colliers Internationala, bit će priče o pozicioniranju Hrvatske na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj investicijskog mapi, a na panel raspravi pod pokroviteljstvom tvrtke Opereta razgovarat će se o najaktualnijim trendovima u stanogradnji. S kojim se problemima susreću strani investitori u Hrvatskoj tema je panel rasprave 'Prilike i neprilike stranih investitora u pribavljanju dozvola u Hrvatskoj i regiji'. O trenutnoj situaciji u regiji govorit će predstavnici iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije, dok će svoju stranu priče i prepreke na koje nailazi reći i veliki indijski investitor u Hrvatsku. 

'Upravljanje projektom – ključna usluga za uspjeh investicijskog projekta' tema je panel rasprave pod pokroviteljstvom tvrtke PlanRadar, koja je razvila softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu upravljanja nekretninama, a nedavno su najavili proširenje aplikacije BIM inovacijom koja će omogućiti još učinkovitiji rad na projektima u graditeljstvu i nekretninama. O tome kako uspješno upravljati projektom pričat će Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, Goran Legac iz Hrvatskih cesta, Miroslav Pauzar, direktor RC Osijek iz Instituta IGH, Dinko Polić, Voditelj Sektora za projekte sufinancirane sredstvima EU u Hrvatskim vodama, Ilija Beljan iz tvrtke Gark Konzalting i Klemen Fajmut iz Consilium Expert Groupa.

- Nakon službenog otvorenja i ove godine će se dodijeliti nagrada 'REXPO 2019 Best New Investment Award', a od 18 sati održat će se REXPO Gala party powered by Chivas Regal. Drugi dan sajma posvećen je HTL-u (Hotels, Tourism, Leisure), a teme o kojima će se raspravljati su benchmarking hrvatskog hotelijerstva, razvoj plažnih resorta te hotelska arhitektura i dizajn. Tradicionalno će se dodijeliti i nagrada 'Best New Hotel Award', a nakon službenog dijela programa i zatvaranja sajma druženje se nastavlja uz networking priliku u HTL Loungeu - najavljuju organizatori. 


Cijeli program dostupan je na www.rexpo.hr, a službeno vozilo sajma je CARWIZ rent a car.

Vaša reakcija na temu