Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Robert Koharević podignuo kaznenu prijavu i privatnu tužbu protiv Srđana Marinića!

Robert Koharević podignuo kaznenu prijavu i privatnu tužbu protiv Srđana Marinića!

Moje je da štitim svoje radnike i dignitet ustanove, s obzirom da je vršena presija na nas preko društvenih mreža i medija - kaže ravnatelj Javne ustanove za upravljanje PŠ Marjan

Ravnatelj Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Robert Koharević podignuo je kaznenu prijavu, kao i građansku tužbu protiv predsjednika Društva Marjan Srđana Marinića.

- Moje je da štitim svoje radnike i dignitet ustanove, s obzirom da je vršena presija na nas preko društvenih mreža i preko medija. Pokrenut je kazneni postupak za kazneno djelo sramoćenja i klevećenja, kao i građanska tužba za naknadu štete zbog povrede poslovnog ugleda Javne ustanove radi iznošenja neistinitih podataka na račun Ustanove. Podnio sam  jučer, prekjučer prijavu -  kazao je Koharević.

Eventualno dobiveni novac, kazao je, dat će u dobrotovorne svrhe.

Na konferenciji za medije održane u foyeru HNK Split osvrnuo se na rad Javne ustanove za upravljanje i odbacio optužbe Društva Marjan.

Što se tiče činjenice da Javna ustanova nema ovlaštenog inženjera šumarstva, kazao je da je od Uprave šumarstva Ministarstva poljoprivrede dobio mišljenje da Javna ustanova ne mora imati zaposlenog diplomiranog inženjera šumarstva.

- Predloženo mi je da se obratim Hrvatskim šumama, što sam i napravio te sam s nadležnima razradio kako ćeno zajedno raditi te smo pri potpisivanju ugovora o suradnji - kazao je Koharević.

Imate li ovlaštenje od Hrvatske komore za šumarske radove, zanimalo je medije.

- Ne - odgovorio je.

Sve su sječe, dodao je, napravljene u skladu s Programom gospodarenja.

Tko je  napravio Operativni godišnji plan gospodarenja za Park šumu Marjan za ovu godinu, također su pitali novinari.

- Za 2014. godinu perativni plan je napravio ovlašteni inženjer šumarstva, nije bitno koji - odgovorio je Koharević.

Što se tiče Programa gospodarenja za šumu s posebnom namjenom kazao je da je obuhvaćeno 196,24 hektara, a za južne padine može se napraviti samo Program gospodarenja za šume šumoposjednika s obzirom na to da su to parcele uglavnom u privatnom vlasništvu.

U to su, kaže, krenuli, a ući će samo ono što je šuma. Postupak je dugotrajan, kaže, jer treba utvrditi vlasnost.

- Od 104,5 hektara u taj Program može ući samo ono što je u naravi šuma i što je preko 1000 kvadrata površine, a to je sedam do osam hektara. Ne mogu ući voćnjaci, poljoprivredno zemljište ili maslinici, nego se njih treba valorizirati nekim drugim programom - nabrajao je Koharević.

Revizija gospodarenja se radi samo u ekscesnim situacijama, kazao je, a nisu je imali.

Naveo je ravnatelj da je mnogo lakše raditi otkada su Upravno vijeće napustili Srđan Marinić i Duška Boban, bolja je suradnja sa članovima Upravnog vijeća, jer nema sumnji i, kako je rekao, 'pokušaja dezauviranja'.

Nema puno mailova, preko 300 upita su slali, i subotom, i 'svecom i petkom', ukratko je rezimirao, a sjednice Upravnog vijeća trajale su do deset sati. Međutim, Koharević smatra da su mogli surađivati.

Kazao je i da su, dok su bili u Upravnom vijeću, članovi Društva Marjan preuzeli ključeve prostora na Vidilici, kojega je koristio koncesionar ugostiteljskog objekta.

- Rekli su da će otvoriti suvenirnicu ili info pult, a mi smo imali to u svom planu. Ne znam kako su ušli u taj prostor, možda i nemaju dokument. Čiji je prostor, ne znam, od Židova ili od Grada - rekao je.

Možda od Društva Marjan, pitali su novinari.

- Ne znam. Pretpostavljali smo da je od Židova. Ne znam je li od Društva Marjan. Sjedio je kod nas, a nije nam rekao  - odgovorio je.

Kazao je i da bespravnu gradnju prijavljuje Javna ustanova, te da nisu istinite tvrdnje Društva Marjan da nikoga nisu prijavili.

Napisana su, nabrojio je ravnatelj za ovu godinu, 33 zapisnika, 14 usmenih zabrana, podnesene dvije kaznene prijave, šest građevinskoj inspekciji i dvije sanitarnoj inspekciji.

Vaša reakcija na temu