Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RODITELJI DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU 'Samo su tri tjedna do početka škole, a ne znamo - ništa!'

RODITELJI DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU 'Samo su tri tjedna do početka škole, a ne znamo - ništa!'

Ministarstvo obrazovanja planira smanjiti broj asistenata

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju opet su ostavljeni na (ne)milost Ministarstva obrazovanja jer još ne znaju hoće li imati asistenta u nastavi.

Nakon donošenja pravilnika, rigoroznim kriterijima su 'izbacili' dosta djece iz programa. Ministrica Blaženka Divjak je, valjda shvaćajući da se ne radi o hiru roditelja, nego o potrebi, osnovala Povjerenstvo koje će preispitati odluku za svako neodobreno dijete. Međutim, niti tri tjedna do početka nastave, još nisu odlučili. Kontaktirali su nas roditelji koji su zabrinuti, kažu da još uvijek ne znaju odgovor na za njih prevažno pitanje. 

Nazvali smo splitskog pročelnika za društvene djelatnosti Matu Omazića. Ni on nema kvalitetnu informaciju...

- Samo neka u Ministarstvu odluče i sedam dana prije, mi ćemo znati što nam je činiti i organizirat ćemo se - rekao nam je Omazić.

Još veći problem je s djecom s poteškoćama u razvoju koji pohađaju dio nastave po skupinama. Ukratko, djeci s Down sindromom, autizmom i sličnim poteškoćama također planiraju smanjiti broj asistenata! 

- Mi smo zatražili od Ministarstva za svaku grupu pojedinačno tumačenje. Jedno je teorija, drugo praksa - kazao nam je Omazić.

Grad bi, dakle, 'uskočio', samo Ministarstvo treba reći svoje. 

Za kraj možemo samo citirati roditelja koji pita ministricu 'zar je reforma uštedjeti na najosjetljivijima'.

Vaša reakcija na temu