Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RODITELJI UBIJENOG OPTUŽENOM ZA UBOJSTVO 'Samo ti Bog može oprostiti'

RODITELJI UBIJENOG OPTUŽENOM ZA UBOJSTVO 'Samo ti Bog može oprostiti'

Sandro Firić tvrdi da nije imao namjeru ubiti Branka Mijatovića

Danas je u Splitu nastavljeno suđenje Sandru Firiću za ubojstvo Branka Mijatovića, kojem je tijekom prepirke oko novčanog duga ispalio hitac u glavu. Mijatović je izbačen iz automobila i ostavljen da leži na staroj kliškoj cesti kraj tunela. Umro je u bolnici. 

Svjedočili su roditelji ubijenog, otac Jerko i majka Elena

Jerko Mijatović optužio je zamjenicu državnog odvjetnika da mu je s policijom izbrisala komunikaciju sa sinom iz mobitela. 

'Ako to nije tako, onda je jedino moguće da su mi vanzemaljci izbrisali te sadržaje iz mobitela. Inspektor je izbrisao više od pola sadržaja, a ostalo je izbrisala tužiteljica', kazao je Mijatović. 

Odmah se javila tužiteljica da kategorički demantira ove tvrdnje. 

'Nikada nisam uzela u ruke njegov mobitel jer to nikada ne radim zbog pandemije i zaštite zdravlja. Bilo bi suludo da brišem bilo kakve sadržaje jer time ne bi ništa postigla, niti su to dokazi bitni za postupak', kazala je. 

Prigovorila je iskazu i optužila svjedoka da besramno i bezočno laže da mu je brisala sadržaje iz mobitela. Ispitivanju je pristupila s uvažavanjem njegovog gubitka i psihičkog stanja. Moguće da je motiv nezadovoljstvo jer je tijekom ispitivanja pitan odakle mu kao umirovljeniku veliki novčani iznosi za koje je naveo da ih je dao pokojnom sinu, navela je tužiteljica. 

Firić je ocu ubijenog izrazio sućut. Kazao je da mu je iskreno žao. Kaje se te ističe kako nije imao namjeru ubiti svog prijatelja Branka Mijatovića. 

Sutkinja je pitala svjedoka prihvaća li ispriku. 

'Samo mu Bog može oprostiti', kazao je Jerko Mijatović. 

Firić je izrazio sućut i majci ubijenog. Kaže da nije imao namjeru ubiti njenog sina. 

'Sandro, ti si mene zvao majkom, u podne i ponoć su ti vrata mog stana bila otvorena. Je li ovo moj Branko zaslužio? Ja ću ti oprostiti, a netko gore neka sudi meni i tebi. Ja ću za svog sina istjerati pravdu jer držim da je u ovo uključeno dvadesetak osoba. Moj Branko sada živi u šest drugih osoba jer sam ja tako htjela. Ja ti kao kršćanka opraštam, a hoćeš li ti sebi ikada moći oprostiti, to neka bude na tvoju dušu', kazala je Elena Mijatović. 

Zainteresirana je za kazneni progon optuženog. 

'Želim da bude pravedno kažnjen zbog onoga što je učinio, kako je propisano zakonom', kazala je. 

Postavljen je imovinsko-pravni zahtjev u iznosu od 330 tisuća kuna.

Vaša reakcija na temu