Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Roko: Bilo je teško sve to vidjeti; Mara: Bilo je kao da se ruši kuća!

Roko: Bilo je teško sve to vidjeti; Mara: Bilo je kao da se ruši kuća!

Momak je kazao da je i prije tu bilo prometnih nesreća

Roko Pleština u čije je dvorištu završio vojni autobus nakon sudara na staroj kliškoj cesti je rekao da nije vidio samu prometnu nesreću, a pokušao je rekonstruirati događaj od onoga što je čuo.

- Po mom mišljenju je Mihaljević bus, ovaj vojnički, išao gore, kao i plavi automobil. Autobus Prometa Makarske da izbjegne frontalni sudar s automobil ga je išao zaobići i u tom trenutku je naletio autobus Mihaljević i udario je Promet Makarsku, a auto je, mislim, udario u zid, te se odbio i završio ispred autobusa. Po mom mišljenu su vojnom autobusu otišle radne kočnice i jedino je mogao u rikverc, možda brzinom 25-30 na sati, mislio je da će ga zid zaustaviti, ali ga je preletio. Išao je da spasi bar sebe, da druge ne ugrozi, pa je završio u vrtu - mišljenje je mladića.

Ponovio je da ipak nije vidio nesreću, da je to samo njegovo mišljenje. Upitan je kako je bilo probudit se i vidjeti autobus u vrtu.

- Nisam se ugodno osjećao, iako su se nesreće ovdje i prije događale. Kako je došao sustav kanalizacije, obnovila se cesta, zbog pregiba bi izletjela auta, bio bi netko poginuo ili ozlijeđen. Teško je bilo sve to vidit. Bilo je barem 100 putnika, frekventa ura za djecu, bilo je teško vidit, kamoli kad sam saznaop kad je žena poginula, bilo je teško vidit kola...

Mara Pleština je također dala izjavu za medije...

- Čula sam bubanj, ali ne kao lim i lim, bilo je kao da se ruši kuća. Mislim se, da je potres, treslo bi i mene. Kada sam čula drugi put, autobus je pao, još uvijek se tresem. Išla sam do sina i unuka, rekla im da nam je autobus u vrtu, da se može zapaliti. Morala sam popit vodu, cukar, šta ja znam, uru vrimena sam šetala u spavačici, nisam se mogla obuć.

Rekla je da je to bio za nju veliki šok...

- Vidila sam da izlazi vojska, rekla sam 'Hvala, Bogu, živi su i zdravi'... 


Vaša reakcija na temu