Rotaract klub Split donirao splitskom KBC-u opremu vrijednu 35 tisuća kuna

Rotaract klub Split donirao splitskom KBC-u opremu vrijednu 35 tisuća kuna

Kupljen i uređaj za uklanjanje tumora

 Mladi splitski Rotarijanci iz Rotaract kluba Split, uručili su Odjelu maksilofacijalne kirurgije u splitskom KBC-u vrijednu medicinsku opremu od gotovo 35.000,00 kuna s kojom su opremili ambulantni odjel na kojem je i otkrivena spomen-pločica.

Svečani je to završetak velike akcije koju su ovi mladi pokrenuli početkom godine u sklopu projekta “Rotaract Gala - prva humanitarna gala večera za mlade u Splitu” kojoj je cilj bio nabavka elektrokautera, medicinskog uređaja kojima se uklanjaju kožni tumori. S obzirom na to da je skupljeno i više od planiranih sredstava, akcija je pokrenula obnovu gotovo cijelog ambulantnog prijema na spomenutom Odjelu.

- Spomenuti odjel bogatiji je za elektro-kauter kojim se uklanjanju tumori, bolnički transportni krevet, operacijski stol i ostalu vrijednu medicinsku i inventarnu opremu... Time smo podignuli razinu kvalitete medicinske skrbi na ovom Odjelu i vjerujemo, smanjili liste čekanja pacijenata oboljelih od kožnih tumora, kojih je s obzirom na objavljena istraživanja, sve više a Hrvatska nažalost prednjači u svijetu po broju oboljelih. Hvala svima od srca koji su pomogli na bilo koji način da ovaj projekt uspije i da zajedno pokažemo kako mladi mogu za svoju zajednicu učiniti nešto dobro - rekli su iz Rotaract kluba Split.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14